Differential Diagnos av buksmärtor

Nästan alla av oss kommer att drabbas av buksmärtor någon gång, och ibland är det svårt att veta var din smärta kommer ifrån eftersom du kanske känner att det strålar ut från flera avsnitt av buken. Enligt Mayo Clinic, några orsaker till buksmärtor är centrala för ett avsnitt i din kropp.

Appendicit

Blindtarmsinflammation uppstår när appendix blir inflammerad och fylld med pus. Smärtan i allmänhet börjar nära naveln flyttar sedan till nedre högra delen av buken, och smärtan förvärras under en 6 till 12-timmars period, ofta blir allvarliga.

Crohns sjukdom

Crohns sjukdom, en form av inflammatorisk tarmsjukdom (IBD), uppstår när slemhinnan i matsmältningsapparaten blir inflammerad, vilket resulterar i svår diarré och buksmärtor. Inflammationen kan ligga djupt i de drabbade vävnaderna, vilket gör Crohns sjukdom en smärtsam och ibland till och med livshotande tillstånd.

Endometrios

Endometrios, en kvinnlig reproduktionsstörning, bildas när livmoderslemhinnan, som normalt linjer livmodern växer på andra platser som äggledarna, \ äggstockar eller vävnaden nära bäckenområdet. Den endometrial vävnad blir instängd och orsakar bäckensmärta, speciellt under din cykel.

Cystor på äggstockarna

Cystor på äggstockarna kan uppstå på ytan av äggstockarna i form av vätskefyllda blåsor. De brukar inte orsaka smärta om de inte spricker under ägglossningen under din cykel.

Urinvägsinfektion

En urinvägsinfektion (UVI) börjar i ett av de organ i urinsystemet, men oftast urinröret eller urinblåsan. Kvinnor är mer benägna att drabbas av dem än män. Du kommer att känna viss bäckensmärta och ett behov av att urinera ofta med en urinvägsinfektion, men med en njurinfektion smärtan förvärras i sidan och tillbaka och du får frossa.