Diëten voor Tieners Actief in Sports

Diëten voor Tieners Actief in Sports

Diëten voor kinderen en jongeren actief in de sport moet sterk afhankelijk zijn van gezonde voeding die kan helpen ondersteunen energie. Elke teen is anders en calorie-inname kan variëren als gevolg van de tiener stofwisseling, een medische aandoening en hoe actief hij is in de sport. Volgens Tieners Gezondheid van Nemours, actieve tieners nodig hebben tussen de 2.000 en 5.000 calorieën per dag. Raadpleeg een arts voor de aanpassing dieet van uw tiener.

Vloeistoffen

Tieners actief in de sport hebben water nodig. Zonder voldoende water, kunnen tieners snel uitdrogen, vooral als ze betrokken zijn bij de sport. Wanneer atleten zweet, ze water verliezen, dus heb je tiener water drinken voor, tijdens en na de praktijken, games of opleiding. Tieners moeten tijdens de activiteit om de 15 tot 20 minuten te drinken, zelfs als ze geen dorst.

Volgens de Raad van de president op Physical Fitness en Sport, als de tiener is actief voor meer dan 90 minuten, kan een sportdrank gunstig zijn. Sportdranken herstellen elektrolyten die verloren zijn gegaan met zweten. Deze dranken bevatten ook koolhydraten, die energie die verloren is gegaan tijdens een training kan vervangen.

Koolhydraten

Koolhydraten gelijk energie, en tieners moeten voldoende energie om deel te nemen aan sportactiviteiten. Volgens de Raad van de president, moet koolhydraten meer dan de helft van je dagelijkse calorieën. U kunt gezonde koolhydraten in fruit, groenten en granen te vinden. Focus op de consumptie van volle granen zoals havermout, bruine rijst en volkoren brood. Hele korrels bieden een gezonde hoeveelheid vezels met koolhydraten. Deze vezel is meestal niet gevonden in verwerkte koolhydraten zoals wit brood en suiker-zware items zoals candybars.

Ijzer, calcium en vitaminen

Tieners die actief zijn in de sport zijn meer ijzer nodig dan degenen die niet betrokken zijn bij de sport. Dit is omdat ijzer helpt bij de afgifte van actieve zuurstof die spieren hebben. Een laag ijzergehalte kan ertoe leiden dat de sporter sneller vermoeid omdat hij niet het uithoudingsvermogen die ze nodig heeft voor haar activiteiten niveau hebben. Groene bladgroenten, mager rood vlees en verrijkte granen zal al geef uw tiener met het ijzer die ze nodig heeft.

Of tieners deelnemen aan sport of niet, ze moeten voldoende calcium om hun groeiende botten te ondersteunen. Hoe sterker de botten, kan het minder waarschijnlijk een tiener een stressfractuur ervaren of breken. Zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kaas kan helpen uw tiener te krijgen genoeg calcium.

Als uw tiener is het eten van een uitgebalanceerd dieet, heeft ze geen zorgen te maken over het krijgen van voldoende vitaminen. Echter, als ze actief is en een vegetarisch, kan het nodig zijn ze naar een multivitamine of minerale pil nemen om te compenseren voor voedingsstoffen die kunnen ontbreken in haar dieet.

Eiwit

Sommige actieve tieners hebben meer eiwitten nodig dan degenen die minder actief zijn, maar de meeste genoeg krijgen met een gewoon dieet. Focus op eiwitbronnen zoals eieren, gevogelte, noten en mager vlees. Te veel eiwit kan uitdroging, problemen nieren en het verlies aan calcium veroorzaken. Volgens de Raad van de president, als je te nemen aan extra eiwitten, het zal krijgen, hetzij gespoeld uit het lichaam of worden opgeslagen als vet. Spierontwikkeling is een gevolg van hoe hard de training, calorie-inname en genen niet hoeveel eiwit wordt genomen.

Op Game Day

Volgens tieners gezondheid van Nemours dient tieners een maaltijd rijk aan koolhydraten en eiwitten 03:58 uur voor de wedstrijd of actieve gebeurtenis eten. Een voorbeeld zou spaghetti en tomatensaus zijn. Verbruiken snack 01:59 uur voor de wedstrijd. Eet iets als wortelen en crackers.