Dietary Help voor Tinnitus

Oorsuizen, ook wel bekend als tinnitus, is een aandoening waarbij een persoon hoort een fantoom geluid dat er geen externe bron heeft. Het geluid kan rinkelen, sissen, zoemen, statisch, brullende, fluiten, gekrijs of zelfs elektronische tonen, volgens de American Tinnitus Association. Bovendien kan het geluid constant zijn of komen en gaan en kunnen variëren van mild vervelend om steeds een grote verstoring in dagelijkse activiteiten. Bijna altijd de lijder is de enige die het geluid hoort.

Hoe de hersenen hoort

Kleine haartjes in het binnenoor in beweging wanneer geluidsgolven raak ze. Dit wekt zenuwen in het oor en de hersenen begrijpt deze signalen als geluid. Wanneer de haren in het oor beschadigd, kunnen ze leiden tot willekeurige signalen naar de hersenen, waardoor tinnitus.

Het vinden van de oorzaak van Tinnitus

Iets dat het gehoor kan tinnitus veroorzaken kan veroorzaken. Het is belangrijk om een ​​grondig onderzoek door een arts of een oor, neus en keel specialist (een KNO-arts) om te helpen uit te sluiten oorzaken zoals een oor of sinus-infectie, was in de oren, hoofdletsel of tumoren, allergieën, schildklier voorwaarden , diabetes, bloeddruk problemen of andere omstandigheden.
Tinnitus is een bijwerking van een aantal geneesmiddelen, met inbegrip van hoge doses aspirine, antibiotica, geneesmiddelen aan vochtretentie verminderen (diuretica), chemotherapie medicijnen en geneesmiddelen voor de behandeling van malaria, zoals kinine en chloroquine. Een arts kan medicatie herzien en aanpassingen in doses of substituties in medicijnen te helpen verminderen tinnitus. In veel gevallen kan een specifieke oorzaak niet gevonden worden.

DieetBenaderingen Verbeteren Tinnitus

In veel gevallen, wat een persoon eet kan tinnitus beter --- of erger. Met veel aandacht voor hoe het lichaam reageert op bepaalde voedingsmiddelen kan belangrijke aanwijzingen aan het verlichten van beltoon te bieden. Bijvoorbeeld, mononatriumglutamaat (MSG) en de suikervervanger aspartaam ​​(gevonden in NutraSweet en Equal) prikkelen zenuwen om signalen te vuren. In gevoelige mensen, kunnen deze stoffen veroorzaken zenuwen te vuren tot ze beschadigd. Het vermijden van hen kan soms tinnitus verlichten. Ook het zout in verpakt, verwerkt en fastfood verhoogt de bloeddruk en veroorzaakt brullende of een piep in de oren van sommige mensen.
Een dieet rijk aan suiker kan het lichaam minder gevoelig voor het hormoon insuline. Het lichaam gebruikt insuline om suiker verplaatsen van de bloedstroom naar de cellen, en als het niet reageert op insuline, kan zenuwcellen in de hersenen niet aan de glucose ze moeten werken.
Het toevoegen van vitamine B12, B6 en B5, en A en E, een voeding helpt tinnitus. Ze worden gevonden in volkoren producten, bananen en andere vruchten, groenten, eieren en zuivelproducten. Mensen die aanzienlijke hoeveelheden alcohol drinken zijn vaak een tekort aan B-vitamines. Het verhogen van B-vitamines en het terugdringen van het alcoholgebruik te verminderen tinnitus.
Vitamine A, die is gevonden in vette vis, donkergroene bladgroenten, bosbessen en gele groenten en fruit, zoals wortelen en abrikozen, is goed voor de membranen van het binnenoor. Ook een studie van 2007 gepubliceerd in het tijdschrift "Progress in Brain Research" merkte op dat tot 69 procent van de mensen met tinnitus had een tekort aan zink. Terwijl meer onderzoek nodig, zink een essentieel spoorelement gevonden in het centrale zenuwstelsel.