Diet Plannen voor iemand met maagproblemen

Van brandend maagzuur tot gastritis, zweren aan indigestie, het grote aantal maagkwalen lijkt eindeloos. Volgens de National Institutes of Health, deze enorme serie van maagproblemen beïnvloedt tot 70 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Toch, zo wijdverbreid als deze de maag problemen zijn, het maken van een paar eenvoudige veranderingen in de manier waarop je eet kan vaak gaan de voedingskundige afstand in het verbeteren van uw spijsvertering.

Verhoog Fiber Consumptie

Voor sommigen is het beste advies is de vezel niet overslaan. Fiber voegt bulk aan de ontlasting, het sneller bewegen door de dikke darm om spijsverteringsproblemen zoals constipatie en diarree voorkomen. Om uw aanbevolen 25 tot 30 gram vezels per dag te krijgen, eet veel fruit en groenten, volle granen en bonen of overwegen een vezel supplement.

Probeer een vezelarm dieet

Terwijl het eten van vezelrijke producten is een gezonde keuze voor sommige mensen met maag problemen, kan het de symptomen van andere spijsvertering voorwaarden verergeren. Subsidiair, saaie, low-fiber voedingsmiddelen zijn gemakkelijk te verteren en kunnen mensen die herstellen van misselijkheid, diarree, maagklachten, of maag infecties (gastro-enteritis) helpen. Dus, als u zich zorgen maakt over de spijsvertering kwalen die verband houden met een vezelrijk menu bent, voedsel zoals bananen, rijst, appelmoes en toast (vaak bekend als de BRAT dieet), bieden een low-fiber, verlaagd vetgehalte, maagvriendelijke optie.

Afzien van vet voedsel

Vette of vette voedingsmiddelen spijsvertering vertragen, waardoor de mogelijkheid van maagzuur, opgeblazen gevoel en constipatie. Wat meer is, het onderzoek suggereert dat een dieet rijk aan verzadigd vet het risico op darmkanker kan verhogen. Zoals geldt voor de meeste diëten, kan vetarme alternatieven helpen de gezondheid op lange termijn doelen en uw periodieke maag ellende.

Drink Meer Fluids

Vloeistoffen, zoals water, kan ook voorkomen constipatie door het smeren van uw dikke darm en het verzachten van uw ontlasting. Bijgevolg streven naar de aanbevolen 8 kopjes per dag. Andere drinkgelegenheden, zoals melk en sap, zijn 90 procent water en zal een soortgelijk effect hebben --- zij het met meer calorieën.

Verminder Alcohol en cafeïne-inname

Het drinken van alcohol en de inname van cafeïne kan maagstoornissen veroorzaken, verergeren uw maagwand en ontspannen van je onderste slokdarm sluitspier --- de spier tussen de slokdarm en de maag --- veroorzaakt brandend maagzuur. Als je alcohol drinkt, doe het dan met mate --- niet meer dan een drankje per dag voor vrouwen en twee glazen per dag voor mannen. Alcohol is ook het ontwateren, die constipatie kunnen verergeren. Wat betreft cafeïne, vermijd thee en frisdrank, evenals andere niet-alcoholische of cafeïnehoudende dranken gekoppeld aan zure reflux symptomen zoals tomatensap en sinaasappelsap.