Diet Förslag på Parkinsons sjukdom Patienter

Enligt Dr Andrew Weil, är inflammation en primär orsak till många allvarliga sjukdomar som Parkinsons sjukdom. Att äta en kost rik på livsmedel med antiinflammatoriska egenskaper är ett viktigt verktyg för att hantera detta tillstånd. Det är viktigt att äta en mängd olika livsmedel från olika grupper för att se till att du får det spektrat av nyttiga näringsämnen som de tillhandahåller. Alla livsmedel som anges nedan kampen inflammation.

Frukt och grönsaker

Ät minst 4-5 portioner om dagen av grönsaker och sträva efter en mängd olika färger. Varje färg innehåller unika ämnen som ger olika hälsofördelar. En portion motsvarar 2 koppar sallad eller halv kopp grönsaker.

Ät 3-4 portioner frukt varje dag och återigen välja från en mängd olika färger. En servering av frukt är lika med en medelstor bit frukt, en halv kopp hackad frukt eller 1/4 kopp torkad frukt. Dessa livsmedel är också rikt på antioxidanter som skyddar kroppen mot skadliga ämnen.

Friska proteinkällor

Gör ditt bästa för att begränsa mängden animaliska produkter i din kost för att en eller två gånger i veckan. De innehåller många inflammatoriska ämnen. Godtagbara källor är naturliga ostar som schweiziska, Jarlsberg och parmesan, fettsnål yoghurt, omega-3 berikade ägg, skinn fjäderfä och gräsätande magert kött. En portion är lika med 1 uns av ost, en 8 ounce servering av mejeriprodukter, ett ägg eller 3 uns av kokt kött.

Mer önskvärda proteinkällor omfattar hela soja livsmedel, fisk, bönor och baljväxter. Bra val för hela soja livsmedel innehålla tempeh, edamame, soja nötter och sojamjölk. Ät 1-2 portioner per dag. En portion är lika med ½ kopp tofu eller tempeh, 1 kopp sojamjölk, ½ kopp kokta edamame eller 1 uns av soja nötter. Imitation kött från soja och livsmedel som innehåller soja föreningar ger inte samma förmån.

Fisk och skaldjur innehåller rika mängder av omega-3 fettsyror, en av de mest kraftfulla naturliga antiinflammatoriska ämnen. Ät 2-6 portioner per vecka. En portion är 4 uns av fisk. De bästa valen är vild lax, sill, sardiner och svart torsk.

Bönor och baljväxter innehåller mycket fibrer, folsyra, kalium och magnesium. Bra källor inkluderar Anasazi, adzuki, och svarta bönor, kikärter, black-eyed ärter och linser. Ät 1-2 portioner dagligen. En portion är lika med ½ kopp kokta bönor eller baljväxter.

Fullkorn

Fullkorn tar längre tid att smälta och minska snabba ökningen av blodsocker som bidrar till inflammation. De bästa källorna är brunt ris, basmatiris, vildris, bovete, kross, korn, quinoa och stål-cut havre. Ät 3-5 portioner dagligen. En portion är lika med ½ dl kokt korn.

Friska fetter

De typer av fetter du äter spelar en stor roll i hur mycket inflammation i kroppen. De fetter nedan bekämpa inflammation. Extra virgin olivolja och rapsolja är bäst för matlagning. Valnötter, avokado och frön av alla slag är rika på nyttiga fetter. Många av de livsmedel som förtecknas tidigare även innehåller bra fetter såsom kallt vatten fisk och soja. Ät 5-7 portioner dagligen. En portion är lika med 1 tsk olja, två valnötter, 1 msk frön eller 1 uns av avokado.