Dieetdoeleinden voor Pectine

Dieetdoeleinden voor Pectine

Een oplosbare voedingsvezels, pectine en biedt een scala aan voordelen voor de gezondheid, en kan natuurlijk worden gevonden in fruit zoals appels en bramen, en groenten zoals wortelen. Het kan ook worden genomen als een voedingssupplement. Van het verlagen van uw cholesterol te balanceren insuline niveaus te acteren als een verdikking stof in jam, gelei en gebak, pectine beschikt over een breed scala van toepassingen.

Verdikkingsmiddel

De chemische en fysische aard van pectine maakt om te worden gebruikt als een geleermiddel wanneer het wordt gewonnen uit de schillen van citrusvruchten. Voeg pectine aan jam, gelei of yoghurt dikker. Het kan zelfs worden gevonden in industrieel geproduceerde ketchup. Pakketten van pectine bedoeld voor geleren en verdikking is te vinden op supermarkten, vaak de plank met inblikken benodigdheden.

Diabetes

Pectine kan worden gebruikt om een ​​sterke stijging van de bloedsuikerspiegel te remmen en het verbeteren van de insulineresistentie van je lichaam als je diabeet bent. Deze vezel maakt je een vol gevoel, waarin u wordt gevraagd om minder te eten. Het verlaagt ook de glucose-opname tarieven na het eten van voedingsmiddelen met een glycemische koolhydraten zoals witte bloem of witte suiker. Maar wanneer pectine suiker wordt toegevoegd, wanneer het wordt gebruikt om jam verdikken, schadelijk voor een diabetespatiënt wordt.

Cholesterol

Hoog cholesterolgehalte kan leiden tot hart-en vaatziekten en beroerte. U kunt pectine nemen --- hetzij als een voedingssupplement of door het eten van fruit en groenten die rijk zijn aan pectine --- uw serum cholesterol, die wordt veroorzaakt door het eten van voedingsmiddelen rijk aan verzadigde vetten, en low density lipoprotein (LDL) cholesterol te verlagen, die kan worden veroorzaakt door overgewicht of zwangerschap.

Andere toepassingen

De pectine door Panax ginseng helpt het lichaam bij de genezing van wonden. Pectine wordt vaak gevonden in geneesmiddelen die maagzuur, constipatie en diarree. Bij kinderen kan het periodes van diarree en braken te verkorten terwijl het minimaliseren van de behoefte van het lichaam voor het aanvullen vloeistoffen. Pectine kan ook helpen bij de behandeling van infecties en zweren in de mond en keel, en remmen vergiftiging met zware metalen. Deze voedingsvezels kan zelfs de effecten van blootstelling aan straling te verminderen en helpen de groei van prostaatkanker.