Dieet voor Ondervoeding

Het eten van een dieet vol gezonde voedingsstoffen is essentieel voor de bescherming van uw gezondheid. Echter, kunnen restrictieve diëten en medicijnen die interfereren met het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen ondervoeding veroorzaken. Bij het ervaren van ondervoeding, het is belangrijk om veranderingen in het dieet dat je lichaam zal zorgen voor de benodigde voedingsstoffen voor een optimale gezondheid te maken. Symptomen van ondervoeding onder meer vertraagde genezing van wonden, gemakkelijk blauwe plekken, tandheelkundige problemen of gewichtsverlies. Mensen met ondervoeding kwesties moeten hun arts raadplegen, en de noodzakelijke veranderingen om hun gezondheid te behouden.

Eet vitamine-rijke voedingsmiddelen

Verspreid moer boter op toast, of een handvol noten bij elke maaltijd. De Mayo Clinic beveelt ook aan het toevoegen van kaas sandwiches en het toevoegen van extra eiwitten aan roerei, welk eiwit inname verhoogt. Eet veel stevige soepen, bruine rijst en volkoren pasta's. Eet vers fruit en groenten bij elke maaltijd om je inname van voedingsstoffen te stimuleren.

Combat Bland Foods

De Mayo Clinic meldt dat mensen op een beperkt dieet ondervoeding kunnen ervaren omdat het voedsel is onaantrekkelijk en saai. Voeg een theelepel citroensap of een scheutje kruid aan voedingsmiddelen om ze aantrekkelijker te maken. Dit zal natuurlijk de hoeveelheid voedsel (en voedingsstoffen) te stimuleren in uw dieet.

Plan Snacks

Snacks zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling van ondervoeding. Dit kan een stuk fruit, pindakaas op een volkoren cracker of kaas. Een kopje yoghurt en muesli of smoothie met yoghurt en vers fruit zijn ook voedsel opties. Eet 2 tot 3 tussendoortjes per dag.

Wanneer moet u een arts waarschuwen

Ondervoeding kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken zonder behandeling. Praat met uw arts voordat u een dieet veranderingen voor ondervoeding, en bij haar terecht als u spierzwakte, depressie of vermoeidheid problemen ondervindt bij de bestrijding van deze aandoening.