Dieet voor nierpatiënten

Een zieke nier kan de niveaus van verschillende chemische stoffen in het lichaam te reguleren. Kalium, fosfor, eiwit en natrium: hoge niveaus van de volgende kan schadelijk zijn voor de renale patiënten. Nierfalen kan ook het vasthouden van vocht, waardoor een opgeblazen gevoel of een hoge bloeddruk kan veroorzaken.

Fosfor

Vermijd cola, kaas, kip, noten, ijs en bier. Alternatieve voedingsmiddelen die laag zijn in fosfor zijn: sojamelk, broccoli en hard candy.

Kalium

Als uw kalium te hoog zijn, verminderen van de inname van fruit en groenten die rijk zijn aan kalium, zoals bananen en tomaten. Low-kalium alternatieven zijn: appels, wortelen, bonen en rijst.

Eiwit

Vermijd eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, zuivel en eieren. Bonen, granen en groenten zijn eiwitarme voedingsmiddelen.

Natrium

Verminder de inname van natrium door het vermijden van hoge natrium voedsel, zoals aardappelen, noten, spek, kaas en ingeblikte groenten. Gebruik in plaats daarvan citroen en kruiden zoals oregano en knoflook.

Vloeistoffen

Om uw vochtinname te controleren, probeer dan de volgende tips: alleen drinken als je dorst hebt, zout te vermijden, borstel tanden regelmatig en zuigen op schijfjes citroen en ijsblokjes.