Dieet voor Lymfatische Colitis

Lymfocytische colitis, die sterk lijkt op collagene colitis, is een aandoening gedefinieerd als een inflammatoire darmziekte die diarree en buikpijn veroorzaakt. Hoewel de symptomen van de ziekte zullen komen en gaan, tijdens een flare-up, pijn en diarree kan ernstig genoeg zijn om te vertrekken voel je je uitgeput zijn. Hoewel er geen remedie voor de aandoening, kan een aantal veranderingen in het dieet helpen stoppen met flare-ups.

Dieet

Bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen bijdragen aan een flare-up van lymfocytaire colitis. Volgens GIHealth.com, uitsnijden van cafeïne en zuivelproducten is nuttig omdat cafeïne en lactose maakt de dikke darm harder werken om spijsverteringssappen afscheiden. Er is enige zuivel die goed is voor mensen met lymfocytische colitis. Yoghurt bevat probiotica, gezonde bacteriën, die helpen de balans van de dikke darm. Sommige mensen nemen probiotische supplementen.

Vetten

Uitsnijden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten is ook nuttig voor mensen met lymfocytaire colitis. Deze voedingsmiddelen, zoals rood vlees, moeilijker te verteren, waardoor het spijsverteringsstelsel werk harder en er een flare-up waarschijnlijker. Andere dingen om te overwegen het uitsnijden van zijn gekruid eten en alcohol. Hoewel sommige vormen van colitis worden vervolgens van de verwijdering van voedingsmiddelen met gluten uit het dieet, is er geen bewijs dat gluten treft mensen met lymfocytische colitis.

Andere tips

Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) worden vermeden door mensen met lymfocytische colitis omdat ze kunnen verergeren colitis. Deze geneesmiddelen zijn onder andere aspirine en ibuprofen. Het nemen van drugs zoals Pepto-Bismal kan helpen uw symptomen.

De beste manier om uw colitis te behandelen is te identificeren welke voedingsmiddelen fungeren als triggers voor u. Het bijhouden van een dagboek voedsel die u toelaat om erachter te komen welke voedingsmiddelen leiden tot uw symptomen kan zeer voordelig zijn.