Dieet voor kinderen met ADD / ADHD

Attention Deficit Disorder (ADD) en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) te zien in de kinderen in de vorm van onoplettendheid, moeite met concentreren en impulsiviteit en, in het geval van ADHD, hyperactiviteit. In sommige gevallen kunnen deze condities gerelateerd aan het dieet van het kind. Ouders merken vaak ongewenst gedrag na een kind snoep of suikerhoudende frisdrank heeft geconsumeerd. Als voeding kan leiden tot symptomen van ADD en ADHD, vervolgens logischerwijs veranderingen in het dieet kan remedies voor deze symptomen veroorzaken.

Een proefperiode van twee weken

Een gezond dieet kan profiteren van de hele familie, niet alleen de ADD / ADHD kind. Beginnen met een proefperiode van twee weken dat alle junkfood elimineert. Blijf weg van fast-food restaurants. Elimineer zuivelproducten, vooral melk. Proberen om de hoeveelheid suiker uw kind verbruikt te verminderen. Zelfs vruchtensappen bevatten te veel suiker. Gebruik geen suikervervangers.

Veel kinderen worden verondersteld gevoelig zijn voor kleurstoffen te zijn, dus check labels voor blauw, rood of geel voedsel kleurstof. Deze kleurstoffen komen in zo veel producten, zelfs tandpasta, dat ze moeilijk te vermijden, maar als het elimineren van hen helpt verlichten de symptomen van uw kind, uw ijver is de moeite waard.

Sommige kinderen zijn zelfs allergisch voor natuurlijk gekleurde gele voedsel zoals maïs en squash, dus elimineren hen, ook.

Net zo zal uw kind niet het gevoel helemaal beroofd, laat een klein stukje chocolade als traktatie een keer per week. Vermijd alle verwerkte vleeswaren. Controleer de ingrediënten op verpakte vleeswaren en als het product is vol met chemicaliën, laat het met rust.

Na twee weken

Probeer nu het toevoegen van deze voedingsmiddelen terug in het dieet van uw kind, een voor een. Als een van de items levert een ongewenste lichamelijke of gedragsmatige reactie, is de kans groot dat je de boosdoener gevonden. Laat dat voedsel en blijven toevoegen anderen nog een tegelijk.

Sta niet toe dat je kind naar het ontbijt overslaan. Zorg ervoor dat hij krijgt vroeg genoeg om een ​​rustige en voedzame maaltijd te genieten om de dag te beginnen. Ontbijt moet niet ontbijtgranen met suiker en melk, maar in plaats daarvan te concentreren op eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals eieren en koolhydraatarme keuzes.

Concentreer je op groenten en breng vers fruit terug in het dieet van uw kind. Uiteindelijk kan het dieet van uw kind onder andere vlees, gevogelte, vis en eieren; vers en water verpakte fruit; rauwe en gekookte groenten; volkoren brood, pasta en rijst; en melkvervangers, kaas, yoghurt en kwark, en suikervrij ijs.

De Feingold Dieet

De Feingold Program, oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van allergieën, richt zich op het elimineren van levensmiddelenadditieven, zoals kunstmatige smaakstoffen, kunstmatige zoetstoffen, zoals NutraSweet en kunstmatige conserveringsmiddelen. Het programma stimuleert ouders van kinderen met ADD of ADHD om labels in supermarkten te onderzoeken alvorens te kopen en te gaan naar reformwinkels te zoeken naar-kleuren gratis en chemicaliën-vrije producten die niet beschikbaar zijn ergens anders zou kunnen zijn.