Dieet voor Hyperparathyroïdie

Hyperparathyreoïdie wordt veroorzaakt door een overmaat van calcium in de bloedbaan door overactiviteit door een van de vier bijschildklieren in de hals die de balans van calcium in het bloed en lichaamsweefsels reguleren. Het wordt meestal veroorzaakt door een groei of tumor op een van de vier klieren. Uitbreiding van een van de klieren kunnen ook een probleem zijn. De diverse symptomen omvatten osteoporose, nierstenen, overmatig urineren, vermoeidheid, depressie, vergeetachtigheid, pijn en misselijkheid. Terwijl de toestand wordt gecontroleerd, kan uw arts aanraden het corrigeren van calcium en vitamine D-inname voor de effecten ervan vertragen.

Monitor Calcium en vitamine D-inname

Toezicht houden op de hoeveelheid calcium en vitamine D in uw dieet. Wanneer calcium niveaus zijn onvoldoende, de bijschildklier verhoogt de productie van het bijschildklierhormoon. Extra calcium wordt vervolgens beroofd van botten en opgenomen door de nieren en darmen. Bijschildklierhormoon productie vertraagt ​​eens calcium niveaus weer normaal. De Mayo Clinic suggereert dat u ervoor zorgen dat uw inname van calcium is tussen de 1.000 tot 1.200 milligram per dag en uw inname van vitamine D is ongeveer 400 tot 600 internationale eenheden per dag voor bot ondersteuning en immuniteit. Eet calcium-rijke voedingsmiddelen, zoals donkergroene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool, bonen en amandelen. Draai naar vlees, koud water vissen, en bonen leunen op eiwit nodig is voor een goede algemene gezondheid.

Foods te vermijden

Heb uw arts test voor voedsel gevoeligheden en elimineren alle potentiële allergenen. Voorkomende allergenen bevatten tarwe (gluten), zuivel, maïs, soja, additieven en conserveringsmiddelen. Alle verwerkte voedingsmiddelen en geraffineerde koolhydraten zoals pasta, suiker, wit brood moet ook worden geëlimineerd. Beperk inname van rood vlees en trans-vetzuren die doorgaans te vinden zijn in commercieel gebakken producten, bijvoorbeeld, cakes, koekjes, donuts, crackers, frietjes, uienringen, bewerkte voedingsmiddelen en margarine.

Vochtinname

Drink minimaal zes tot acht glazen gefilterd water per dag om gehydrateerd te blijven en het risico op nierstenen te verminderen. Schakel over naar sojamelk te bevorderen van een goede gezondheid van de botten. Vermijd alcoholische dranken, koffie en andere stimulerende middelen. Beperk koolzuurhoudende dranken. Deze zijn rijk aan fosfaten dat calcium kan weglopen van je botten.