Dieet voor gewichtsverlies tijdens de zwangerschap

Gewichtstoename en zwangerschap gaan hand in hand, maar voor sommige vrouwen is dit een veelvoorkomend maar soms onaangenaam neveneffect. Terwijl een toename in gewicht is natuurlijk, zijn er situaties waarin het verkrijgen van te veel gewicht kan schadelijk zijn voor zowel de moeder-to-be en de ongeboren vrucht. Obese vrouwen die zwanger worden moeten hun gewichtstoename zorgvuldig controleren en zich te houden aan een specifiek dieet plan om gewichtstoename te minimaliseren of zelfs gewicht te verliezen, indien aanbevolen door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Prepregnancy gezondheid

Prepregnancy gewicht en de algehele gezondheid is de bepalende factor in de aanbeveling voor gewichtsverlies tijdens de zwangerschap. Volgens het Institute of Medicine, sommige zwangere vrouwen krijgen aanzienlijk meer gewicht dan nodig is; vrouwen moeten proberen om hun zwangerschap te beginnen op een gezond gewicht. Vrouwen die zwaarlijvig beschouwd vaak gericht op specifieke dieet en lichaamsbeweging richtlijnen om het risico van complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling minimaliseren. Als een vrouw niet op een gezond gewicht voor haar zwangerschap en blijft gewichtstoename na het bedenken, ze is een verhoogd risico op zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk, pre-eclampsie, spataderen en keizersnede. Baby's van moeders met overgewicht hebben een verhoogd risico op chronische aandoeningen zoals diabetes en obesitas.

Dieet richtlijnen

Het is essentieel voor zwangere vrouwen om voldoende hoeveelheden voedingsstoffen ontvangen gedurende hun gehele zwangerschap, maar meest cruciale gedurende de eerste twee maanden van foetale ontwikkeling wanneer het embryo is bijzonder kwetsbaar voor voedingstekorten. Een prenatale vitamine, naast een afzonderlijk supplement van foliumzuur, dagelijks worden genomen. Vrouwen kunnen zelfs beginnen deze vitamine regime wanneer ze proberen om zwanger te worden.

Zwangere vrouwen moeten kleine, goed uitgebalanceerde maaltijden eten vaak de hele dag om overindulgence vermijden. Het eten van 4-6 kleine maaltijden per dag zal helpen afschrikken zowel misselijkheid en brandend maagzuur door versoepeling van het verteringsproces en het stimuleren van de stofwisseling. Eet zo veel vers voedsel als mogelijk vermijden verwerkt diepvriesproducten en verpakte maaltijden die rijk zijn aan calorieën en natrium zijn. Mager rood vlees, vis en kip kan helpen om spieren op te bouwen, terwijl vers fruit, groenten en volle granen zorgen voor vezels en energie voor de oefening. Vermijd cafeïnehoudende en suikerhoudende dranken - zoals frisdrank - die lege calorieën bevatten. Drink acht glazen water per dag naast twee glazen 2 procent melk per dag te zorgen voor de dagelijkse calcium eis wordt voldaan zwangerschap. Als een toegevoegde bonus, melk geeft het gevoel van volheid, die kunnen helpen voorkomen ongezonde tussendoortjes.

Aanvullende aanbevelingen

Om de beste resultaten te ontvangen van een dieet-programma tijdens de zwangerschap, moet worden aangevuld met regelmatige lichaamsbeweging. Begin door te lopen drie keer per week gedurende 30 minuten sessies, en het verhogen van de sessie lengte en de frequentie als uithoudingsvermogen opbouwt. Voeg krachttraining, zoals yoga of Pilates, twee keer per week. Activiteiten met een hoog risico van vallen of abdominaal trauma moet worden vermeden.

Zodra een oefening regime tot stand is gebracht, eet een kleine, gezonde snack 15 tot 20 minuten na elke sessie om te helpen om de stofwisseling te stimuleren en calorieën te verbranden.

Controleer altijd met uw zorgverlener voordat u probeert om gewicht te verliezen tijdens de zwangerschap. Voor de meeste vrouwen die al op een normaal gewicht voor het concipiëren, het verliezen van gewicht tijdens de zwangerschap gevaarlijk voor de baby kan zijn.