Dieet voor Fibromyalgie Lijder

Het is bekend dat bepaalde voedingsstoffen gezondheidsvoordelen bieden. Het veranderen van de voeding gunstig kan zijn voor mensen die lijden aan fibromyalgie (FMS), een aandoening die pijn en extreme vermoeidheid veroorzaakt zijn. Hoewel er niet een specifiek dieet voor mensen met fibromyalgie, het veranderen van een dieet voor betere voeding is zeker het proberen waard als het de algemene gezondheid zal verbeteren.

Zonder Stimulerende

Fibromyalgie is een aandoening die abnormale reactie zenuwuiteinden omvat. Met inbegrip van producten in het dieet dat die zenuwen verergeren zal gewoon de toestand nog erger. Aspartaam ​​en toevoegingen zoals MSG (mononatriumglutamaat) en nitraten kan het systeem stimuleren en reacties veroorzaken. Een andere stimulans om te overwegen is cafeïne. Naast koffie, cafeïne in thee, cola en chocolade. Lees de etiketten zorgvuldig om deze stimulerende middelen te vermijden.

Glutenvrij

Veel symptomen, waaronder vermoeidheid, maagklachten en hoofdpijn, zijn dezelfde in beide glutenintolerantie en fibromyalgie. Sommige fibromyalgie hebben verlichting van hun symptomen gevonden door het vermijden gluten, een complex eiwit in tarwe, rogge en gerst. Om gluten te vermijden, te elimineren brood, pasta en gebak uit uw dieet. Controleer ook de ingrediënten van andere bereide voedingsmiddelen (zoals sauzen en soepen) om ervoor te zorgen dat ze zijn glutenvrij. Er zijn veel producten die nu beschikbaar zijn in supermarkten die zijn gemaakt met rijst in plaats van tarwe.

Groenten en fruit

Groenten en fruit uitstekende voedingswaarde. Het zijn complexe koolhydraten en rijk aan vitaminen. Er is echter een verband tussen nachtschade groenten en fruit en artritis. Omdat fibromyalgie wordt beschouwd als een vorm van artritis, waarbij deze voedingsmiddelen van het dieet kan verbeteren symptomen. Tomaten, aardappelen, aubergine en paprika's zijn in de nachtschadefamilie.

Junk Food

Vermijd verwerkte voedingsmiddelen die additieven en kunstmatige ingrediënten bevatten. Veel verpakte voedingsmiddelen zijn ook rijk aan overtollige suiker en zout, bloedsuiker en bloeddruk niveaus veranderen, toenemende vermoeidheid. High-gesuikerde dranken, zoals frisdrank, hebben geen enkele voedingswaarde en dient niet te worden opgenomen in een fibromyalgie dieet.

Experiment

Elke persoon met fibromyalgie heeft iets andere symptomen. Er kunnen ernst één symptoom op een andere zodat het noodzakelijk is om de voeding aan te passen. Experimenteer door het toevoegen en verwijderen van voedingsmiddelen een voor een uit de voeding om te zien of het een verschil maakt. Zodra de juiste balans in de voeding is bereikt voor een verbetering van de algehele gezondheid, probeer te houden met het zo veel mogelijk.