Dieet voor Eroderende Gastritis

Erosieve gastritis is een intestinale aandoening die kan worden veroorzaakt door een groot aantal factoren, waaronder ernstige verwondingen, infecties, chirurgie, en auto-immune aandoeningen. Gelukkig kunnen veel symptomen die samenhangen met deze aandoening worden verlicht met voedsel en andere aanpassingen van de levensstijl.

High Fiber / Lean Protein

Een gastritic dieet moet bevatten voedingsmiddelen die gemakkelijk te verteren zijn. Volkoren granen, graanproducten, en non-citrus vruchten zijn een goede bron van vezels en moet worden opgenomen. Er zijn bepaalde groenten die kunnen worden gebruikt in een gastritic dieet, hoewel sommige moeten niet. Wortelen, bloemkool, spinazie en komkommers zijn een paar groenten die goed zijn. Kool, broccoli, uien, erwten en bonen zijn een aantal die niet gemakkelijk kunnen worden verteerd en kunnen winderigheid veroorzaken. Magere eiwitten zoals tonijn, zalm, gegrilde kip, eieren, en kalkoen zijn grote bronnen van eiwit op een gastritic dieet.

Low Acid / Geen Cafeïne

Sommige symptomen van erosieve gastritis omvatten een bloeden maag, uitdroging, braken, en koorts. Dit is omdat de slijmvlieslaag van de darm ontstoken is. Bepaalde eten en drinken moet worden vermeden omdat ze verder zal irriteren de maag en pijn veroorzaken. Cafeïnehoudende dranken, zoals frisdrank, koffie en thee te worden geëlimineerd uit het dieet. Tomaten, tomatensap, citrusvruchten, en citrus sappen moet niet worden opgenomen omdat zij zich hoog in zuurgraad en kan de maag irriteren. In plaats daarvan eet voedingsmiddelen die saai zijn, zoals aardappelen, rijst en brood. Spinazie sap kan ook helpen genezen van de symptomen van gastritis.

Extra Tips

Het eten van kleine, frequente maaltijden per dag kan helpen onderdrukken de symptomen van erosieve gastritis. Probeer om maaltijden met dezelfde tussenpozen en op hetzelfde tijdstip elke dag te plannen. Zuivelproducten worden aangemoedigd op een gastritic dieet omdat ze vestigen de maag. Ze zijn voorzien van melk, kwark, yoghurt, enz.

Ook rook en stress zijn factoren die bijdragen tot erosieve gastritis. Vermijd roken of worden rond passief roken zo veel mogelijk. Probeer weg te blijven van stressvolle situaties blijven zoals deze wonderen kan doen voor de behandeling van symptomen van gastritis.