Dieet voor een Sensitive darmkanaal

Dieet voor een Sensitive darmkanaal

Gevoelige darmen kan vele oorzaken, waaronder voorkomende ziekte, prikkelbare darmsyndroom of de ziekte hebben. Maakt niet uit wat de oorzaak is, kan zacht voedsel helpen verlichten van de symptomen.

Probeer het BRAT Dieet

De BRAT dieet is gebaseerd op smakeloos en licht verteerbaar voedsel. Het was ooit een van de meest populaire diëten door kinderartsen voorgeschreven voor kinderen met overstuur magen. "BRAT" is een acroniem voor bananen, rijst, appelmoes en toast. Eet deze voedingsmiddelen tot het darmkanaal minder gevoelig wordt. Dit is geen oplossing voor de lange termijn, omdat dit niet een evenwichtige voeding, maar het zal helpen de maag te passen. Yoghurt is ook een goed eten, zoals het voegt eiwit en probiotica, die de goede bacteriën die in de darm wonen.

Drink veel vocht

Water kan helpen los constipatie en voorkomen uitdroging veroorzaakt door diarree. Kramp kan een teken zijn van uitdroging soms zijn, zodat je voldoende vocht kan helpen kalmeren elke krampen. Koolzuurhoudende dranken kan gas, die darmklachten kunnen verhogen, dus vermijd de bubbels veroorzaken. Echter, artsen raden duidelijke, platte soda voor de maag van streek. Verwijder het koolzuur door snel roeren met een rietje of een lepel.

Breng op de Munt

Pepermunt natuurlijk ontspant de spieren in de darmen. Muntthee is een grote bron van pepermunt. Vermijd suikervrije snoepjes, omdat sommige zoetstoffen darm irritatie kan veroorzaken.

Vermijd Trigger Foods

Sommige voedingsmiddelen kunnen verrekenen darmklachten. Vermijd zuivel, chocolade, alcohol, citrusvruchten, cafeïne dranken zoals koffie, rijke desserts en gebakken of vette voedingsmiddelen. Kruidig ​​voedsel en rauwe groenten of groenten ook kunnen leiden tot ongemak.