Dieet en voeding voor een kind met ADHD

ADHD of Attention Deficit Hyperactivity Disorder, treft miljoenen kinderen en volwassenen over de hele wereld. Volgens de Mayo Clinic, kunnen mensen met ADHD problemen met aandacht, het beheersen van impulsen, en het beheren van hyperactiviteit hebben. Vaak is de diagnose op jonge leeftijd, kan ADHD aanleg van een kind van invloed op school, de mogelijkheid om vriendschappen te onderhouden, en de algehele eigenwaarde. ADHD wordt vaak behandeld met voorgeschreven medicatie, maar volgens de Mayo Clinic, zijn er dieet alternatieve methoden die kunnen helpen met ADHD van uw kind.

Dietary Beperkingen

Hoewel er geen directe link laat zien dat voeding verbetert de symptomen van het kind ADHD, de Mayo Clinic van mening dat veranderingen in het dieet een verschil kan maken. Artsen raden vaak een speciaal dieet en voeding voor een kind met ADHD, het elimineren van voedingsmiddelen in verband met een verhoogde hyperactiviteit. De Mayo Clinic adviseert het beperken of elimineren van suiker, cafeïne en andere stimulerende middelen. Everydaydiet.org zegt dit omvat alle voedingsmiddelen die suiker bevatten, en dranken die cafeïne bevatten.

De Mayo Clinic stelt algemene allergenen ook moeten worden beperkt met een dieet en voeding voor een kind met ADHD. Deze omvatten voedingsmiddelen zoals melk, eieren, tarwe, en andere allergenen die symptomen kunnen veroorzaken. (Zie referenties 2)

Levensmiddelenadditieven kan hyperactiviteit bij het kind ADHD te verhogen, maar de exacte reden is nog niet bekend. (Zie Referenties 4) De Mayo Clinic suggereert vermijden kunstmatige kleurstoffen zoals FD & C Yellow No. 6, D & C Yellow # 10, FD & C Yellow No. 5, FD & C Red No. 40 (zie referentie 4) Natriumbenzoaat is ook aangetoond om hyperactief gedrag verhogen. (Zie Referentie 4)

Juiste voeding

Terwijl het beperken of elimineren van bepaalde voedingsmiddelen uit het dieet van uw kind, de Mayo Clinic adviseert te zorgen voor een juiste voedingsplan met veel vitaminen en mineralen. Dieet en voeding voor een kind met ADHD moet bevatten veel groenten en fruit.

Verhoog de inname van omega-3 vetzuren oliën van uw kind. In samenloop met de Mayo Clinic, Omega-3 vetzuren zijn van vitaal belang voor de hersenfunctie en zijn in studies is aangetoond om te helpen met de symptomen van ADHD kind. (Zie referentie 2) Everydaydiet.org bevestigt dat essentiële vetzuren zijn in vis zoals zalm, tonijn en sardines, en in groenten zoals hennep, walnoten en vlas. (Zie 3 Verwijzingen)

Proefneming

Omdat kinderen hebben verschillende behoeften, de Mayo Clinic adviseert te experimenteren met voedingsmiddelen die de symptomen van uw kind kan verlichten. Let op wat ze eten en het voedsel dat hun hyperactiviteit, onoplettendheid of impulsief karakter te verhogen. Beperken of te elimineren alle voedingsmiddelen die lijken een probleem te veroorzaken.