Dieet en voeding voor collagene colitis

Collagene colitis is een ontstekingsziekte van het bindweefsel, of collageen in het slijmvlies van de dikke darm. Het meest voorkomende symptoom van collagene colitis is een chronische of occasionele diarree die waterige verschijnt, maar niet bloederig. De meeste mensen die de ziekte hebben overal 4-20 stoelgang per dag.

Behandeling van collagene colitis komt fasen, waarbij de eerste behandeling zijnde dieet veranderingen. Artsen zeggen deze dieet veranderingen dit colon probleem in de meeste gevallen op te lossen, hoewel soms medicatie en zelfs een operatie nodig zijn.

Cutting Fat

Begin door te bezuinigen op hoeveel vet je eet. Kies salades in plaats van frietjes en op zoek naar voedsel dat niet zijn gebakken. Gegrilde items zijn een leuke vervanging. Kies ook de vetarme of vetvrije versies van voedingsmiddelen waar mogelijk.

Als je winkelen voor vlees, neem een ​​goede blik op de bezuinigingen die u selecteert. Altijd op zoek naar magerder vlees. Kip zonder vel en vis zijn altijd goede keuzes. Vermijd verwerkt vlees zoals hotdogs of pepperoni.

Als je bakolie moet gebruiken in een recept, gebruikt u een kleine hoeveelheid olijfolie omdat het hart gezond. Canola olie is ook een goede keuze verlaagd vetgehalte.

Kaas en veel zuivelproducten zijn ook hoog in vet, dus plan uw menu's, zonder deze ingrediënten.

Elimineer Lactose

Een andere reden om kaas en zuivel te elimineren uit je dieet is de lactose. Lactose is melksuiker, en er zijn een aantal producten beschikbaar voor mensen met een lactosevrij dieet. Soja melk of rijst melk zijn lactose vrij en maken een goede vervanger voor gewone melk in vele recepten. U kunt ook proberen een lactose-vrij product als Lactaid melk gebruikt voor het koken te vervangen.

Sommige producten bevatten ook verborgen melk items in hen, dus lees de etiketten voordat je iets koopt. Alle producten die melk, melkbestanddelen, of wei een lijst worden gemaakt met melk.

Snijd de Cafeïne

Cafeïne is een no-no voor patiënten met collagene colitis. Overschakelen op cafeïnevrije koffie en frisdrank. Ook chocolade snoepjes bevatten kleine hoeveelheden cafeïne en moet worden vermeden.

Een andere plek om cafeïne uit je dieet te elimineren is in uw pijnstiller. Sommige hoofdpijn medicijnen cafeïne in hen, dus check het etiket voordat u het neemt.

Andere Foods naar Cut

Gekruid eten en alcohol zijn twee andere groepen voedingsmiddelen te vermijden, samen met alle voedingsmiddelen die gas veroorzaken. Rauwe groenten en fruit kan hard op de dikke darm, zodat ze altijd koken. Bonen, kan bloemkool, broccoli en kool ook gas zelfs als ze gekookt veroorzaken, dus het is best om die uit je dieet volledig te elimineren.