Dieet en voeding voor colitis ulcerosa

Dieet en voeding voor colitis ulcerosa

Zwerende colitis is een chronische aandoening waarbij slijmvliezen in de dikke darm ontstoken en zweren ontwikkelen. Naast het nemen van voorgeschreven medicijnen zijn er natuurlijke manieren om dit pijnlijke en invaliderende ziekte te controleren. Sinds ulcerosa is een digestief aandoening, het kennen van de juiste voedingsmiddelen te eten en te vermijden is het noodzakelijk om flareups beheersen.

Good Foods voor Colitis

Het bijhouden van een eetdagboek houdt u op de hoogte van welke voedingsmiddelen verergeren of verbeteren van je conditie.

Eet een laag-koolhydraat, high-groente-eiwit dieet. Gebakken of gebraden vis, kip en kalkoen minus de huid zijn grote bronnen van eiwit. Zorg ervoor dat u veel groenten bevatten; stomen hen maakt de spijsvertering te vergemakkelijken. Onder andere knoflook om zijn helende en antibiotische eigenschappen.

Het drinken van water, ten minste acht volle glazen per dag, is het noodzakelijk om de verloren vloeistoffen zijn wanneer u last van diarree en om het lichaam te ontdoen van gifstoffen. Groene drankjes - poeder of vloeistoffen die voedingsstoffen uit groene groenten bevatten) - of het toevoegen van chlorofyl aan uw water is goed voor de spijsvertering.

Vruchten moet worden gegeten bij de maaltijd en niet op een lege maag. Vermijd zure vruchten zoals sinaasappels en grapefruits, maar genieten van het eten van bananen, appelmoes en ingeblikt fruit, wat milder zijn. Vruchtensappen moet altijd worden verdund met water en ingenomen bij de maaltijd of kort daarna.

Het krijgen van vezel in uw dieet is goed voor het houden van de darmen regelmatig en gevormd. Ga met korrels die goed gekookt en oplosbaar. Voedsel als haverzemelen, bruine rijst, gerst en linzen zijn goede keuzes. Voor een crunch, probeer rijstwafels.

Foods te vermijden

Houd vetten, waaronder vetrijke melk en kaas - en oliën uit de buurt van uw dieet; deze alleen maar verergeren diarree die wordt geleverd met colitis. Probeer in plaats daarvan soja of rijst melk en soja gebaseerde kazen. Als je weet dat je lactose-intolerant zijn er melk en yoghurt die lactose vrij. Noten, zaden, en popcorn kan moeilijk zijn op de dikke darm, zodat het vervangen van moer boter zal makkelijker te verteren zijn.

Vermijd altijd koolzuurhoudende dranken, gekruid eten en alles met cafeïne. Deze stoffen verergeren de colon. Het beste is om de hoeveelheid rood vlees je eet te beperken, samen met de suiker en verwerkte voedingsmiddelen.

Supplementen

Omdat er beperkingen in het dieet van een persoon met colitis ulcerosa, is het verstandig om het lichaam aan te vullen met een multivitamine. Andere vitaminen van belang zijn de B-vitaminen zoals B12, samen met vitamine A, D, E en K. Wanneer een persoon gevoelig voor diarree, kan er een tekort aan kalium en magnesium. Het is verstandig om een ​​arts check bloedspiegels voor ijzer als sommigen die hebben colitis ulcerosa kan bloedarmoede te worden.

Vis en lijnzaad oliën, in de voeding of supplementen helpen het lichaam strijd ontsteking, die de belangrijkste factor in deze ziekte. Met een goede probiotische, een vriendelijke bacteriën helpt om goede bacteriën evenwicht in de colon te vechten tegen toxines. Probiotica zijn te vinden in yoghurt, of in capsules of poeder die dagelijks worden genomen.