Dieet en behandeling voor collagene Colitis

Collagene colitis kan zeer verontrustend. Niet alleen zijn primaire symptoom - waterige diarree - onderbreken dagelijkse activiteiten, kan het pijnlijk zijn en zwakte veroorzaken indien onbehandeld. Behandeling voor deze aandoening hangt meestal af van de ernst van het geval, maar het goede nieuws is dat verschillende methoden worden gebruikt.

Verander Eetgewoonten

Collagene colitis kunnen verbeteren met eenvoudige veranderingen in het dieet. Verminderen van de hoeveelheid vet eet u enkele symptomen verlichten, meldt de Mayo Clinic. Vermijd cafeïne en lactose; ze zijn ook boosdoeners. Blijf uit de buurt van voedingsmiddelen die pittig zijn en drink geen alcohol. Laat niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (of NSAID's) als je het kan voorkomen, raadt de Cleveland Clinic niet nemen. Je moet ook weg te blijven van voedingsmiddelen die gas en diarree kan veroorzaken. Deze voedingsmiddelen zijn onder andere koolzuurhoudende dranken, rauwe groenten en fruit zoals bonen en kool. Omdat je uitgedroogd kunt worden met deze aandoening, is het best om veel te drinken. Probeer een half ons te drinken voor elke pond van uw lichaamsgewicht. Bijvoorbeeld, als je weegt 150 £, moet je proberen om 75 gram per dag te drinken. Niet slok uw dranken, omdat deze lucht af in de spijsvertering en kan ongemakkelijk zijn. Probeer gezond te eten en weg te blijven van junkfood. Elke vorm van behandeling is waarschijnlijk meer effectief te zijn als je eet een gezond dieet.

Probeer Medicijnen

Als veranderingen in levensstijl collagene colitis niet met succes weet te behandelen, kunnen sommige medicijnen helpen. Antidiarrheal medicijnen zoals bismutsubsalicylaat (de roze, over-the-counter hulp bij de spijsvertering), loperamide of difenoxylaat en atropine traktatie symptomen voor velen. Je moet proberen deze medicijnen een voor een, en uw arts. Andere bestanddelen, zoals aspirine, in deze medicijnen zouden niet best voor langdurig gebruik.

Als deze medicijnen bieden geen verlichting, kan een arts voorschrijven van andere drugs. De cholesterolverlagende medicijnen cholestyramine biedt enige verlichting van de symptomen. Anti-inflammatoire geneesmiddelen kunnen eveneens worden voorgeschreven om irritatie te verminderen. Steroïden kunnen ook worden voorgeschreven om irritatie te behandelen, meldt Cleveland Clinic, maar ze worden algemeen gebruikt om een ​​plotselinge aanval van diarree regelen. Steroïden mag niet gebruikt worden op de lange termijn, omdat bijwerkingen zijn hoge bloeddruk en botverlies. Immunosuppressieve middelen zijn gebruikt soms maar zelden nodig. Sommige extreme gevallen van colitis werden behandeld door verwijderen van een deel van de dikke darm, maar deze procedure wordt zelden aanbevolen, meldt de National Institutes of Health.