Dieet Aanbevelingen Na een adenoïdectomie

Een adenoidectomy is een chirurgische ingreep om vergrote amandelen te verwijderen. Adenoidectomies worden meestal gedaan op kinderen die chronische oorontstekingen of herhaalde tonsillitis. Soms, de amandelen en adenoids verwijderd tegelijk. Adenoïden meestal krimpen als kinderen ouder worden, dat is de reden waarom volwassenen zelden nodig deze ingreep. Na de operatie, zal uw kind een zere keel te ervaren voor meerdere dagen, en mag niet het gevoel dat het eten van zijn normale voeding.

Vloeistoffen

Geef uw kind vloeistoffen zodra hij is alert en in staat om te slikken. Hij kan ijs chips te beginnen met voorkeur. Ijs chips, op smaak gelatine en ijslolly al tellen als vloeistoffen. Vermijd het geven van uw kind vloeistoffen of voedsel met rode kleurstof in de eerste paar dagen, als je nodig hebt om in de gaten te houden voor het bloeden in deze tijd. Als uw kind is erg jong en zal niet drinken uit een beker, probeer het toedienen van vloeistoffen met een medische spuit. Duw vloeistoffen op uw kind ongeveer 20 minuten nadat hij zijn pijnstillers. Hij zou minder moeite hebben met slikken na de pijnmedicatie ingaat. Laat uw kind gebruik maken van een rietje, totdat hij volledig is genezen van een operatie. Vermijd sap van citrusvruchten, zoals het zuur de keel kunnen irriteren. Vermijd ook melkproducten voor de eerste paar dagen, als melk verhoogt de slijmproductie.

Soft Foods

Begin met je kind zacht voedsel te voeden op de tweede of derde dag na de operatie (als hij klaar is). Vermijd alles wat scherpe randen, zoals chips, noten, korsten, toast of spek heeft. Voer niet je kind warm of pikant voedsel gedurende twee weken na de operatie. Voer hem lauw noedels, eieren, aardappelpuree, appelmoes en havermout. Volg elke maaltijd met een vol glas water om voedsel deeltjes die kunnen voldoen aan de chirurgische gebied te verjagen. Stimuleer uw kind om te eten havermout, rozijnen, groenten en fruit aan zijn darmen te stimuleren en constipatie te voorkomen. Bieden drankjes die rijk aan vezels, zoals peren of abrikozen sap zijn. Als uw kind niet veel van een eetlust hebben, te versterken zijn vloeistoffen met Carnation Instant Breakfast of geef hem PediaSure.

Hard Foods

Wanneer uw kind in staat is om zacht voedsel te slikken zonder problemen, kunt u beginnen met hard voedsel weer toevoegen aan zijn dieet. Geef hem te eten van voedingsmiddelen die veel kauwen, zoals fruit snacks en pretzels vereisen, omdat kauwen vermindert de pijn en helpt duwen korsten van de operatie.