Dicyclomine Effecten

Dicyclomine Effecten

Dicyclomine is een recept medicatie gebruikt om prikkelbare darm syndroom symptomen te behandelen. Deze medicatie hoort thuis in een klasse van geneesmiddelen genaamd anticholinergica. De merknamen van dicyclomine zijn Bentyl, Di-Spaz en Bentyl Siroop. Dicyclomine werkt door het blokkeren van de natuurlijke stoffen in het lichaam, waardoor spierkrampen verlicht in de maag en darmen.

Administratie

Dicyclomine is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder een capsule, tablet, siroop en een injectie. Deze medicatie moet worden genomen op ongeveer hetzelfde tijdstip iedere dag. Dicyclomine worden genomen ongeveer 30 tot 60 minuten voor de maaltijd. Als u een dosis in te nemen voor het slapen gaan, moet de dosis worden gegeven rond 2 uur na je laatste maaltijd. Uw arts kan in eerste instantie een lage dosis van deze medicatie voor te schrijven en de dosis langzaam verhogen tot een therapeutisch niveau.

Side Effects

Dicyclomine kan bijwerkingen zoals droge mond, maagklachten, braken, constipatie, maagpijn, gas, opgeblazen gevoel, gebrek aan eetlust, duizeligheid, tintelingen, duizeligheid, hoofdpijn, wazig zicht, zwakte, dubbelzien en moeite met plassen veroorzaken. Neem contact op met uw arts als deze bijwerkingen hinderlijk geworden.

Ernstige bijwerkingen

Dicyclomine behandeling kan ernstige bijwerkingen, zoals vergeetachtigheid, wankel, angst, overmatige vermoeidheid, opwinding, ongepaste stemming, spierzwakte, bonzende of snelle hartslag, flauwvallen, netelroos, huiduitslag, jeuk, problemen met ademhalen of slikken en veroorzaken warm en rood of droog skin. Deze medicatie kan een koorts of zonnesteek als gevolg van een bijwerking van een verminderde zweten als het gebruikt wordt, terwijl in warme of vochtige omgevingen veroorzaken. Als u last heeft van deze ernstige bijwerkingen contact op met uw arts of, indien ernstig, vragen dringende medische aandacht.

Waarschuwing

Sommige mensen die anticholinerge medicaties ontwikkeld psychose met symptomen kenmerkend oplossing ongeveer 12 tot 24 uur na het stoppen van de medicatie. Psychose is een aandoening die verlies van contact met de werkelijkheid brengt. Symptomen van psychose omvatten desoriƫntatie, gestoorde spraak, verwarring, veranderingen in de spiercoƶrdinatie, korte termijn geheugenverlies, hallucinaties, coma, verminderde angst, vermoeidheid, slapeloosheid en agitatie. Neem contact op met uw arts als u deze bijwerkingen ervaart. Gebruik deze medicijnen zonder arts begeleiding niet stoppen.

Overdosering

Symptomen van een overdosis op dicyclomine medicatie zijn onder meer hoofdpijn, maagklachten, braken, wazig zien, verwijde pupillen, duizeligheid, droge mond, problemen met slikken, nervositeit, opwinding en hallucinaties. Als u of iemand die je kent misschien overdosis dicyclomine medicatie, bel uw lokale poison control center op 1-800-222-1222 of, indien de verdachte van overdosering niet ademt of is ingestort, bel medische hulpdiensten op 911.