Dichte voedingsmiddelen voor het verkrijgen van gewicht

Dichte voedingsmiddelen voor het verkrijgen van gewicht

Gewichtstoename wordt algemeen gezien als een negatief doel in de populaire cultuur. De meeste marketing gericht op het tegenovergestelde, gewichtsverlies. Echter, voor mensen die ondergewicht, of hebben een harde tijd het aantrekken van de spieren, het is soms moeilijk om de juiste voeding om te helpen bij gewichtstoename inspanningen te vinden. De sleutel is om de dichtheid van voedingsstoffen in de dagelijkse voeding te verhogen met voedingsmiddelen met een hoog eiwit, complexe koolhydraten en gezonde vetten.

Vlees

Vlees is het meest gemakkelijk beschikbare bron van eiwitten. Hoewel veel mensen consumeren vlees regelmatig de resulterende gewichtstoename is soms een gevolg van de bereidingsmethode, in plaats van de werkzaamheden van het eiwit. Fried en vet vlees leiden tot verhoogde lichaamsvet in plaats van spieren te krijgen, die ongezond kunnen bewijzen.

Om gewicht te krijgen op een gezonde manier, eet mager rood vlees, eieren, gevogelte en vis. Al deze zijn eiwit-dense en zal helpen een persoon op te bouwen spier. Een andere uitstekende strategie is om wat te vervangen (niet alle) van je dagelijkse koolhydraten met mager vlees. De meeste mensen eten een overmaat van eenvoudige koolhydraten zoals suiker, die allemaal maar nutteloos in het nastreven van een gezonde levensstijl.

Andere Protein-dichte voedingsmiddelen

Vetarme zuivelproducten, zoals kaas, yoghurt en melk bevatten tussen 200 en 250 calorieën per kop, en 20-26 gram eiwit. Dit zet deze producten op een lijn met mager rood vlees in termen van gewichtstoename potentieel. Bruine bonen en andere peulvruchten zijn ook uitstekende bronnen van eiwitten.

Voedzame Produce

Groenten en fruit hebben de neiging om een ​​hoog watergehalte en vezels hebben. Terwijl zowel water en vezels zijn absoluut noodzakelijk om een ​​gezond dieet, het vervangen van voedzame groenten en fruit voor minder gunstige rassen kan een groot verschil maken als het gaat om het verkrijgen van gewicht. Bijvoorbeeld, gemeenschappelijke groenten zoals selderij, sla en kool hebben een laag niveau van voedingsstoffen door volume.

Sinaasappelsap, anderzijds bevat veel vitamine C en een nog hogere calorische gehalte van een hele oranje. In de meeste gevallen kiezen voor vruchtensap meer dan een stuk fruit als je probeert om gewicht te winnen. Andere voedzame alternatieven behoren gedroogde vruchten, bessen, artisjokken, bieten en spinazie.

Complexe koolhydraten

Complexe koolhydraten (zetmeel) zijn een andere sleutel tot een gezonde gewichtstoename. Het is belangrijk gematigd, zelfs met complexe koolhydraten, want als ze ongebruikt blijven, zij veranderen in vet. Het voordeel van zetmelen is dat ze stabieler dan suikers, en aldus een grotere energie. Complexe koolhydraten zijn onder andere brood, pasta en ontbijtgranen. Waar mogelijk kiezen voor volkoren opties. Deze bieden dezelfde calorie-uitkering en zijn dichte in andere voedingsstoffen ook.

Gezonde Vetten

Het is niet nodig om vet voedsel helemaal te vermijden, in het bijzonder wanneer het proberen om gewicht te winnen. Het belangrijkste ding over vet is om kleine hoeveelheden goed vet, in plaats van de lasten van de bak-vat vet die komen met fast food items verbruikt. Voorbeelden van goede vetten bevatten hele noten, avocado's, olijfolie en lijnzaadolie.

Overwegingen

Proberen om gewicht te winnen betekent niet dat je jezelf moet proppen met junkfood. Door dit te doen zal meer problemen dan oplossingen te creëren. Gezonde keuzes te maken op basis van dichtheid van voedingsstoffen, in plaats van pure calorische inhoud. Het is belangrijk om een ​​arts wanneer u van plan bent om grote wijzigingen in uw dieet of lichaamsbeweging routine te raadplegen.