Diagram van het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam bestaat uit een aantal systemen die samenwerken. Deze systemen controleren verschillende functies van het lichaam, waaronder de ademhaling, de zintuigen, bescherming, ondersteuning, circulatie en homeostase. Het menselijk lichaam bestaat uit 11 systemen. Deze omvatten de integumentary, Skelet, Gespierd, Zenuwachtig, Endocriene, Cardiovasculaire, Lymfatische, ademhaling, spijsvertering, urine, en Reproductive Systems.

Het skelet

Dit systeem omvat botten. Bij volwassenen zijn er 206 botten die ondersteuning voor uw organen en andere lichaamsdelen systemen.

De Spiersysteem

Dit systeem bestaat uit alle spieren in je lichaam. Dit systeem werkt met het skelet om beweging en ondersteuning.

Het zenuwstelsel

Het zenuwstelsel regelt uw zintuigen. Door middel van complexe verwerking van uw zenuwstelsel kan detecteren en te reageren op direct stimuli.

Het ademhalingssysteem

Dit systeem bestaat uit een bovenste en onderste systeem en maakt verbinding met de longen. Het is de taak van dit systeem om het lichaam te voorzien van zuurstof en het lichaam ontdoen van giftige kooldioxide.

Het spijsverteringsstelsel

Beginnend bij de mond, het spijsverteringssysteem verwerkt alle voedsel door het lichaam.

De urinewegen

De verantwoordelijkheid van dit systeem is om afval te elimineren uit het lichaam.

Conclusie

Dit zijn 6 van de meest herkenbare van de 11 systemen van het menselijk lichaam. Een storing in een van deze systemen ziekte. Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze systemen werken alleen en samenwerken. Door het begrijpen van deze processen kunt u ook leren hoe je een gezonde levensstijl te handhaven.