Diagnose van tuberculose

Tuberculose is een bacteriële infectie veroorzaakt door de kiem Mycobacterium tuberculosis. Een airborne kiem, TB wordt verspreid wanneer iemand die beschikt over de actieve ziekte praat, hoest of niest. TB de longen aantast en ook op andere delen van het lichaam. Iedereen kan tbc krijgen, maar het wordt vaak gevonden bij mensen met een verzwakt immuunsysteem of zijn anderszins slechte gezondheid, kinderen, HIV-patiënten, en mensen die leven in overvolle omstandigheden waar het gemakkelijk kan worden verspreid. Onbehandeld, TB is dodelijk. Een persoon met actieve tuberculose infecteert 10 tot 15 mensen per jaar. Naar schatting 9 miljoen nieuwe gevallen van tuberculose per jaar gediagnosticeerd.

Hoe wordt tuberculose gediagnosticeerd?

Tuberculine huidtesten of PPD tests worden uitgevoerd op de arm door injecteren wat van de bacterie onder de huid. Als er een antwoord wordt de huid zwellen tot een bepaalde grootte en rood. Dit bepaalt of de persoon die is blootgesteld aan de ziekte of werd een vaccin voor het gegeven - dat gebeurt in sommige delen van de wereld - of momenteel de ziekte. Als er een huidreactie is een thorax gedaan om te controleren op vlekken op de longen. Tuberculose is een incubatietijd van twee tot 12 weken. Dit betekent dat met name aan de huidtest twee tot 12 weken na de blootstelling.

Ty pes

Er zijn twee vormen van tuberculose, infectie en ziekte. Een persoon kan een tuberculose-infectie hebben, maar niet de actieve ziekte. Dit gebeurt wanneer iemand wordt blootgesteld aan de ziekte maar niet actief in hun lichaam. Omdat het actief of latent is niet besmettelijk en er geen symptomen. Deze dwazen mensen laten geloven dat ze hebben geen behandeling nodig. Het is noodzakelijk voor een persoon met een tuberculose-infectie voor behandeling omdat de infectie actief kan worden op elk moment. Behandeling voorkomt de infectie van steeds de ziekte. Een persoon met de tbc-infectie kan een verkoudheid of griep die hun immuunsysteem verzwakt en kan de TB om actief te worden te krijgen. Tuberculose ziekte betekent dat het actief is in het lichaam en zeer besmettelijk. Symptomen van actieve tuberculose zijn hoesten, slijm, bloed ophoesten, nachtelijk zweten, vermoeidheid, koorts, koude rillingen, en gewichtsverlies.

Tuberculose wordt de actieve ziekte in het lichaam op twee manieren. De eerste als de tuberculosebesmetting niet behandeld en zet de ziekte. De tweede is dat de initiële oorzaak van de ziekte.

Behandeling

De behandeling voor tuberculose-infectie gaat met de medicatie Isoniazide zes tot negen maanden. Dit voorkomt dat de ziekte actief worden. Het is noodzakelijk de medicamenteuze behandeling hoewel er geen symptomen voltooien. Nemen en afwerken van alle medicatie voorkomt dat de TB uit steeds drug resistant. De resistente behandeling duurt twee jaar.

Behandeling voor tuberculose, de ziekte, impliceert het nemen van een combinatie van vier medicijnen. Isoniazide, rifampicine of Rifadin, Ethambutol of Myambutol en Pyrazinamide. De Ethambutol is niet voor gebruik bij kinderen en de Pyrazinamide is niet bestemd voor gebruik tijdens de zwangerschap. Bij het behandelen van actieve tuberculose ziekte de behandeling en medicatie variëren afhankelijk van de locatie van de ziekte in het lichaam, de leeftijd en de algemene gezondheid van de patiënt en de respons op behandeling. Afwerking alle behandeling is noodzakelijk. Omdat de medicatie voor de behandeling van tuberculose is giftig, is nauwlettend toezicht nodig tijdens de behandeling.

Waarschuwing

Tuberculose is een dodelijke ziekte indien onbehandeld. Beginnend maar niet afwerkingsbehandeling zorgt de kiem te resistent zijn tegen behandeling worden. Dit verandert de behandeling van zes op negen maanden tot twee jaar. Het lichaam kan niet reageren op de behandeling zodra de ziekte resistent wordt.

Beroemde Ties

Dit zijn een paar van de beroemde mensen die tuberculose heeft gehad:

Eleanor Roosevelt
Cat Stevens
Edgar Allen Poe
Henry David Thoreau
Frederic Chopin
John Keats