Diagnose van Mesenteriale Lymfadenitis

Mesenteriale lymfadenitis is een aandoening waarbij de lymfeklieren in de mesenteriale membraan dat de darmen verbindt met de buikwand ontstoken. De aandoening is vaak verward met een blindedarmontsteking noodsituatie als gevolg van de betrokken pijn en de koorts die optreedt. De aandoening komt vaker voor bij kinderen en tieners dan bij volwassenen. Mesenteriale lymfadenitis wordt vaker gediagnosticeerd bij jongens dan bij meisjes.

Symptomen

Personen die lijden aan mesenteriale lymfadenitis ervaren pijn in het onderste gedeelte van de buik, meestal aan de rechterkant. Het individu kan lopen een lichte tot hoge koorts en ziek voelen in het algemeen. Misselijkheid, braken en diarree kunnen ook worden ervaren. Mesenteriale lymfadenitis komt soms zonder symptomen aanwezig en ontdekking optreedt tijdens het testen voor andere ziekten.

Oorzaken

Mesenteriale lymfadenitis resultaten van een episode van gastro-enteritis vaker dan uit een andere bron van infectie. Voedsel en dranken zijn ook gekoppeld aan waardoor de gezondheidstoestand. Onvoldoende verhit varkensvlees producten kan leiden tot mesenteriale lymfadenitis, en wanneer dit gebeurt, de symptomen zijn meestal ernstiger. Het drinken van ongepasteuriseerde verse melk of besmet water leidt ook tot lymfadenitis mesenterische. Als het wordt veroorzaakt door een ernstige bacteriële infectie, sepsis kan voortvloeien uit de infectie verspreidt naar de bloedbaan.

Diagnose

Bloedtesten zijn de meest voorkomende instrument voor de diagnose van mesenteriale lymfadenitis. In sommige gevallen zal computertomografie (CT) of een ultrasone test getest om de mesenteriale lymfadenitis en geen appendicitis aanval verifiëren de oorzaak van de koorts en buikpijn. Vragen worden gesteld met betrekking tot eventuele recente ziektes en voedingsgewoonten.

Time Frame

Mesenteriale lymfadenitis meestal ruimt het lichaam binnen dagen of weken, afhankelijk van de ernst en de oorzaak van de aandoening. Als de aandoening het gevolg is van een bacteriële infectie, zal het minstens een paar weken, en mogelijk een herhaling bezoek naar de dokter om het lichaam van de mesenteriale lymfadenitis wissen.

Behandeling

Matige tot ernstige bacteriële infecties resulteert in mesenteriale lymfadenitis worden behandeld met een antibioticakuur. Echter, de meeste gevallen behandeld met over-the-counter medicatie voor pijn, misselijkheid, braken en diarree. De individuele vereist voldoende rust, vocht en milde voedingsmiddelen verder overstuur aan het gastro-intestinale systeem te voorkomen. Zoals bij vele ziekten, het individu het risico loopt te worden gedehydrateerd door het onvermogen om vloeistoffen behouden. Vochtige warmte toegepast op buikstreek brengt ook opluchting.