Diagnose op coronaire hartziekten

Diagnose op coronaire hartziekten

Coronaire hartziekte (CAD) treedt op wanneer u vetophopingen bekend als plaque binnen uw slagaders ontwikkelen. De plaquette uiteindelijk vernauwt je bloedvaten, waardoor uw hart zal leiden tot minder bloed gepompt naar je hart. Volgens de Mayo Clinic, kunt u ontwikkelen ernstige complicaties als gevolg van verstoppingen, wat kan leiden tot een hartaanval. Coronaire hartziekte is een stille killer. Het is belangrijk dat als u risicofactoren voor de ziekte, zoals hoge bloeddruk, te worden getest. Meerdere tests nodig kunnen zijn om stevig te diagnosticeren coronaire hartziekten.

ECG

Een ECG of elektrocardiogram, meet signalen die door je hart. In de meeste gevallen, en ECG kunt bepalen wanneer je hebt last van een hartaanval, of als je in het midden van het lijden van een hartaanval. Een soort van ECG, die bekend staat als een Holter monitoring systeem, wordt gebruikt op een 24-uurs basis. Het Holter systeem is een draagbaar apparaat met kleine elektroden die worden geplaatst op je borst. Volgens de Mayo Clinic, kan het apparaat eventuele afwijkingen in uw hart, op te sporen, zoals een onvoldoende doorstroming van het bloed.

Stress Test

Een stresstest vereist dat u handhaven van een lichamelijke activiteit, meestal lopen, terwijl wordt gecontroleerd. Als u last heeft van CAD, kan een stress test een abnormale veranderingen in uw hartslag of bloeddruk te bepalen of je ervaart pijn op de borst of kortademigheid, of als je het ritme hart is aan het veranderen. Niet in staat om te oefenen voor de hoeveelheid tijd die nodig is voor de test kan een indicator zijn dat het bloed niet effectief stroomt door je hart zijn.

Echocardiografie

Een echocardiografie maakt gebruik van geluidsgolven om een ​​bewegend beeld van je hart te formuleren. De grootte en vorm van het hart kan worden bepaald met echocardiografie. Een echocardiografie kan ook de kamers van je hart, hoe de kamers zijn in beweging en hoe uw hartkleppen werken. Volgens het Nationaal Hart en Long Instituut, kan echocardiografie ook verbeelden als uw hartspier niet zoals het zou moeten krimpt, als je een blessure hebt opgelopen aan je hartspier als gevolg van een slechte bloedcirculatie of als je hart heeft een slechte bloedstroom.

Hartkatheterisatie

Coronaire katheterisatie is een kleurstof te worden geïnjecteerd in slagaders. Een katheter wordt gebruikt om de kleurstof in het hart injecteren via een slagader, zoals in de dij. De kleurstof die specifiek schetst problematische gebieden, zoals vernauwde vlekken of blokkades. Als een verstopping wordt vastgesteld, zal uw arts een stent procedure uit te voeren om de openstelling van de verstopte slagader. Een kleine ballon wordt geduwd door de katheter en opgeblazen om je bloedsomloop te verbeteren. Een stent wordt vervolgens in het gebied van de geblokkeerde slagader om de slagader open.

Andere Procedures

Een CT-scan kan worden uitgevoerd tot elk deposito binnen uw slagaders, zoals vette of kalkafzetting op te sporen. In sommige gevallen kan een contrastvloeistof worden ingespoten om een ​​hogere beeldkwaliteit van hart daarvan gedurende de CT-scan. Een MRA, of magnetische resonantie angiogram, is net als een MRI. Radiogolven en een magnetisch veld worden gebruikt om een ​​beeld van het hart produceren om afwijkingen te detecteren. Een injecteerbare kleurstof kan ook worden gebruikt voor een MRA procedure.