Diabetici & Sauna's

Diabetici & Sauna's

Er is een heleboel gemengde informatie over het gebruik van sauna's voor diabetici. In alle gevallen moet de diabetici een arts te raadplegen voordat ze een sauna. Alvorens dit te doen, echter, is het een goed idee om te worden geïnformeerd over de voordelen en de zorgen van de sauna's en diabetici.

Basic Fysiologische Reactie op Sauna's

Wanneer het menselijk lichaam wordt blootgesteld aan het soort intense warmte geproduceerd door een sauna, de haarvaten verwijden, zodat het hart harder werken om bloed naar hen. Omdat hoge bloeddruk en andere hart problemen gelden voor diabetici, blijkt het potentiële gevaar van sauna's voor diabetici zien. Bovendien, sauna's uitdrogen meestal het lichaam door het vrijgeven van zweet door de poriën van de huid. Dit vormt ook een potentieel gevaar voor diabetici.

Invloed van warmte op de absorptie van insuline

Volgens een 1980 studie gepubliceerd door VA Koivisto in het "British Medical Journal", "de snelheid van toediening van insuline uit de injectieplaats van invloed op de bloedglucose concentratie." Oefening versnelt de absorptie van insuline, terwijl de rust kan vertragen. Omdat de bloedstroom in de huid is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, de warmte in sauna versnelt de bloedstroom en derhalve absorptie van insuline. Koivisto's studie, waarbij wordt gekeken naar de diabetici in Finland die regelmatig sauna's, bleek dat na de sauna, de doorbloeding verminderd, wat de absorptie van insuline vertraagd.

Sauna's met infrarood lampen

Infrarood licht is aangetoond dat de toestand van diabetische neuropathie verbeteren. Infrarood verlichting vermindert de verdovende voorwaarden en oorzaken moleculen stikstofoxide vrijkomen van hemoglobine in het bloed, dat op zijn beurt, verhoogt de bloedstroom. Dit is vooral gunstig voor diabetici die last hebben van een slechte doorbloeding van de voeten en andere extremiteiten. Sauna's met infrarood lampen zijn ook minder warm dan de typische sauna's, zodat het hart niet zo hard hoeven te werken in deze sauna's om de hitte te beheren.

Matiging

Voor diabetici ten gunste van sauna's krijgen, vooral sauna met infrarood licht, moet de mate en de intensiteit van de warmte worden gecontroleerd en binnen matige grenzen gehouden. Met goedkeuring en zorgvuldige matiging van een arts, moeten diabetici in staat zijn om de voordelen van een sauna genieten zonder schade. De sleutel, natuurlijk met mate. Diabetici moeten ook extra voorzichtig gehydrateerd te houden en het lichaam met mineralen zoals koper, ijzer, magnesium en zink vullen na tijd doorbrengt in een sauna.

Zorgvuldige keuze

Als u diabetes heeft en u wilt een sauna te nemen, moet u uw conditie te leren kennen en zich bewust zijn van de symptomen die alarm moet veroorzaken. Ten eerste, moet u uw arts raadplegen voordat u een sauna. Ten tweede, op zoek naar een sauna die gebruik maken van infrarood verlichting maakt, want dit is het meest gunstig voor diabetici. Tot slot, voorzorgsmaatregelen nemen om niet oververhit raken en om je lichaam aan te vullen met vocht en mineralen na de sauna.