Diabetes Voedsel Planning

Het plannen van maaltijden voor diabetici kan een uitdaging zijn, maar gelukkig een aantal tools kunnen u helpen. Leven met diabetes betekent een zorgvuldige maaltijd planning en het bekijken van uw inname van zetmeel en suiker. Met behulp van de diabetische voedsel lijst uitwisseling en de diabetische voedselpiramide kunnen boodschappen en koken eenvoudiger maken en te houden diabetes onder controle.

Diabetes voedingspiramide

De diabetes voedselpiramide verdeelt voedsel in zes groepen, in oplopende volgorde: granen, groenten, fruit, vlees, melk en vetten, oliën en snoep. Net als de traditionele voedselpiramide, je kiest het aantal porties van elke groep die het beste voldoet aan uw calorie behoeften. Vrouwen meestal kiezen uit het onderste uiteinde van het bereik en mannen uit het bovenste bereik, voor een totaal van 1,800-2,800 calorieën. Met behulp van deze piramide kan je helpen om te kiezen voor meer porties eten van de meest voedzame groepen en minder eten van die van de minder voedzame groepen.

Plate Method

De plaat methode is veruit de eenvoudigste hulpmiddel bij diabetische maaltijd planning. Alles wat je doen is een bord en trek een denkbeeldige lijn in het midden van het. Dan, voor een van die helften, trek een lijn in het midden. Dit moet u met drie secties. Vul uw grootste gedeelte met nonstarchy groenten zoals bladgroenten of wortelen. Vervolgens vult u een van uw kleinere secties met zetmeelrijk voedsel zoals rijst of aardappelen. In de laatste kleine sectie, zet vlees of vleesvervangers. Toevoegen aan deze maaltijd een portie fruit en acht gram melk of yoghurt.

Koolhydraten tellen

Het tellen van koolhydraten is een andere manier om te plannen wat voedsel te eten als een diabeticus. Het bijhouden van uw inname van koolhydraten kan u helpen beslissen wat te eten en wat te vermijden. Veel mensen kiezen ervoor om te beginnen met ongeveer 45-60 gram koolhydraten per dag. U kunt deze figuur aan te passen, afhankelijk van uw bloedsuikerspiegel en hoe u ervoor kiest om uw diabetes te beheren. Als je eenmaal hebt besloten hoeveel koolhydraten te eten, kunt u kiezen voor de voedingsmiddelen en portiegrootte aan uw behoeften. Bijvoorbeeld, een kleine perzik bevat ongeveer 9 gram koolhydraten en zes kipnuggets bevatten 15 gram. Zodra u uw porties hebt gemeten en telde de gram koolhydraten in voedsel dat je regelmatig consumeren, zal je in staat om een ​​goede inschatting van de hoeveelheid koolhydraten die u verbruikt.