Diabetes: voedingsmiddelen die u kunt en niet kunt eten

Voedingsmiddelen die diabetici kan en niet kan eten zijn gebaseerd op een andere voedselpiramide dan de meeste mensen gebruiken. Een algemene voedsel piramide is gebaseerd op calorieën en vet, terwijl diabetici moeten concentreren op het koolhydraat- en eiwitgehalte van voedsel evenals calorieën en vet. Diabetici moeten een verscheidenheid van voedsel te eten elke dag om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, terwijl het vermijden van voedingsmiddelen die ofwel kan verhogen of verlagen de bloedsuikerspiegel te snel.

Koolhydraten en eiwitten

Complexe koolhydraten vormen de basis van de diabetische voedselpiramide. Voedingsmiddelen die cellen te voorzien van energie, zoals havermout, bruine rijst, volkoren brood, bonen, aardappelen, linzen, erwten en maïs moet maken zes tot 11 porties van de dagelijkse voeding van een diabetische's. Wees voorzichtig om geraffineerde koolhydraten die sterk bewerkte vermijden. Geraffineerde granen alleen een deel van het graan. De zemelen en kiemen worden tijdens de verwerking, waarbij meeste voedingsstoffen verwijdert verwijderd. Hele korrels omvatten elk deel van de korrel, waardoor fytonutriënten, vitaminen en antioxidanten die belangrijk stabiliseren bloedsuikerspiegel zijn. Hele korrels vertragen de hoeveelheid glucose na de maaltijd geabsorbeerd door vertraging van de hoeveelheid tijd die het voedsel de maag verlaat.

Je nodig hebt om erachter te komen van de glycemische index, meten grootte van de porties en tel hoeveel gram koolhydraten in het voedsel dat je eet om ervoor te zorgen dat je het eten van voedsel dat je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. De glycemische index rangschikt voedsel op een schaal op basis van het effect op de bloedsuikerspiegel. Lage glycemische index voedsel zal niet uw bloedsuikerspiegel verhogen zo hoog als voedsel dat een groot aantal op de glycemische index heeft. Rijpheid, kookmethodes, hoe het voedsel wordt verwerkt, en opslagduur allemaal invloed op de GI van voedsel.

Groenten en Fruit

U dient 2-3 porties per dag van eiwit zoals gevogelte, vis, eieren, niet-vette of magere zuivel, bonen, ongeraffineerde granen, soja en noten. Onze lichamen hebben geen eiwit slaan alsof ze vet te doen, maar aminozuren uit eiwit verblijf in ons lichaam gedurende ten minste vier uur en maximaal 48 uur. De National Academy of Sciences beveelt diabetici tussen 10% en 35% van hun dagelijkse calorieën uit eiwit, of tussen 46 en 60 gram eiwit voor de gemiddelde volwassene. Er zijn 20 gram eiwit in drie gram tonijn en 26 gram eiwit in drie gram kalkoenfilet, dus het maakt niet heel veel voor nodig om je dagelijkse eiwit doel te bereiken.

Groenten en Fruit

Groenten en fruit bevatten vezels en mineralen die belangrijk zijn voor de gezondheid van een diabetespatiënt zijn. Ten minste vijf porties groenten zoals broccoli, spinazie, wortelen en groene bladgroenten moet elke dag gegeten worden, en je moet eten 2-4 porties fruit lager op de glycemische index, waaronder appelen, bessen, kersen, pruimen, pruimen en grapefruit.

Voedsel om te vermijden

Ongezonde vetten, snoep en zeer bewerkte voedingsmiddelen hebben meestal een veel calorieën en weinig voedingswaarde. Je moet alleen deze voedingsmiddelen te eten af ​​en toe. Porties voor deze voedingsmiddelen zijn meestal zeer klein, dus lees de etiketten zorgvuldig en zorg ervoor dat je niet de handel noodzakelijke voedingsstoffen om ruimte voor snoep te maken. En voel je niet uitgekozen - het voedsel dat je wordt verteld om te voorkomen of te eten met mate worden dezelfde voedingsmiddelen iedereen moet vermijden of te eten met mate om gezond te blijven, met inbegrip van donuts, cake, koekjes, ijs, siroop, taart, snoep , boter, mayonaise, spek en salade dressing. Alcohol moet ook worden vermeden. Het kan het vet te verhogen in uw bloed en uw bloedsuikerspiegel dalen te laag.