Diabetes Nutrition Plan

Diabetes Nutrition Plan

Zodra uw arts diagnosticeert diabetes, de eerste stap van zelfmanagement is een diabetes voeding plan. Diabetes is een levenslange ziekte, die je kunt behandelen en controle. De sleutel tot een gezond leven is uit te oefenen en een persoonlijke maaltijd plan. Uw arts zal voor u regelen naar een diëtist, die zal u helpen bepalen de voedingsmiddelen te eten en de voedingsmiddelen te vermijden bezoeken. Daarnaast kun je jezelf te informeren over de waarde van het tellen van koolhydraten, het beperken van de inname van vet en het eten van een evenwichtige maaltijd.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn de voedingsmiddelen die af te breken in glucose en in de bloedbaan terechtkomen. De glucose reist naar de spiercellen, waar het wordt opgeslagen om energie. Als er te veel glucose in uw bloed, zult u een hoge bloedsuikerspiegel, die de organen van je lichaam kan vernietigen. Tellen koolhydraten is cruciaal voor de diabetische normale bloedglucose niveaus te handhaven. Koolhydraten worden gemeten in gram. Een portie koolhydraten is 15 gram. Een typische portie is een klein fruit, 1/2 kopje zetmeelrijke groenten, 1/3 kopje rijst of pasta, een boterham, of ongeveer 1 ounce van snacks. Voor bagels, muffins, en andere gebakken goederen, 1 ounce is gelijk aan een portie. De meeste mensen met diabetes moeten eten 3-4 porties van koolhydraten voor elke maaltijd. Die ongeveer 45 tot 60 gram koolhydraten per maaltijd. Uw diëtist kan erop wijzen dat je bezuinigen tot 30 gram koolhydraten per maaltijd als je nodig hebt om gewicht te verliezen.

Vetten

Het beperken vetinname is essentieel, omdat diabetische gevoeliger voor hartziekten. Het is belangrijk om een ​​gezonde bloedsomloop handhaven. Hoge glucosespiegels breken de wanden van de bloedvaten, waardoor het makkelijker om cholesterol te bouwen en verstopping. Beperk uw inname van vet door het eten van meer vis, gevogelte en mager rood vlees. Rood vlees eten slechts één keer per dag en niet meer dan drie keer per week. Bij het kiezen van zuivelproducten, kijk voor vetarme en magere producten. Bij het kiezen van andere voedingsmiddelen, kijk voor niet meer dan een totaal van 3 gram vet per portie.

Evenwichtige maaltijden

De meeste alles wat je eet invloed op je bloedsuikerspiegel, dus het is belangrijk om drie kleine maaltijden per dag te eten met snacks, indien nodig. Vermijd grote maaltijden, want zij zullen ervoor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel te stijgen. Vermijd het overslaan van maaltijden, want dat kan lage bloedsuikerspiegel veroorzaken. Probeer om ongeveer elke dag te eten op hetzelfde moment. Kies een combinatie van voedsel bij elke maaltijd, met inbegrip van vezelrijke voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten en granen. Verdeel je bord in drie secties. De helft van je bord is voor niet-zetmeelrijke groenten zoals groene bonen, tomaten, greens of zomer squash. Verdeel de tweede helft in twee secties. In één sectie, voeg zetmeelrijk voedsel zoals erwten, maïs, aardappelen, rijst of pasta. In het andere deel, voeg 3-4 gram eiwit zoals mager rood vlees, gevogelte, vis of kwark. Onder meer een 8-ounce glas halfvolle of magere melk, yoghurt of een ander portie koolhydraten. Eindig de maaltijd met een fruitsalade. Je hebt een evenwichtige maaltijd.