DHEA voor Menopauze

DHEA voor de menopauze is het onderwerp van controverse in de wereld van de natuurlijke supplementen. Een steroïde hormoon geproduceerd door de bijnieren van zowel mannen als vrouwen, heeft DHEA aangeprezen voor vele grote voordelen. Alvorens vrouwen vinden het voor de menopauze symptomen, is het belangrijk om te begrijpen wat DHEA is bewezen en wat is slechts anekdotisch. Het is ook noodzakelijk om te begrijpen hoe DHEA onaangename bijwerkingen te voorkomen.

De Feiten

DHEA is een natuurlijk hormoon dat iedereen produceert in hun lichaam. Niveaus van DHEA piek wanneer een persoon is 25 jaar oud en daarna geleidelijk afnemen met de leeftijd. Tegen de tijd dat een persoon bereikt 70, het lichaam produceert ongeveer 20 procent van wat het vroeger was om te maken.

Omdat deze daling is een onderdeel van het ouder worden, worden DHEA supplementen vaak verkocht als een anti-aging product, maar dit is niet bewezen. Tekortkomingen DHEA zijn gekoppeld aan een afname in het geheugen en mentale helderheid, osteoporose, borstkanker en hart- en vaatziekten.

Functie

De gemiddelde persoon maakt 25 mg DHEA per dag in zijn lichaam. Mannen hebben altijd meer DHEA dan vrouwen. DHEA wordt omgezet in testosteron en oestrogeen in het lichaam. Als vrouwen voeren de menopauze, worden deze hormonen natuurlijk afgenomen als gevolg van de daling van de geproduceerde DHEA.

Er is bewijs dat DHEA voor de menopauze behulpzaam bij het minimaliseren van symptomen zoals vaginale droogte, slechte huid toon en lage seksuele drang kan zijn. Ook is aangetoond botmassa aanzienlijk te verhogen.

Soorten

Er zijn drie vormen van DHEA beschikbaar voor aankoop. Tabletten of capsules kan eenmaal of tweemaal per dag worden ingenomen, afhankelijk van de arts aanbevelingen. In deze vorm kan DHEA worden gekocht bij elke drogist of reformwinkel evenals online.

DHEA crèmes kunnen ook gemakkelijk worden gekocht door mensen op zoek naar de menopauze opluchting. Het is belangrijk op te merken dat deze crèmes gebruiken meestal wilde yam voor hun bron van DHEA. Er is bewijs dat deze vorm van DHEA niet kan worden gemetaboliseerd door het lichaam en daarom niet effectief worden gebruikt.

DHEA kan ook gekocht worden in vloeibare vorm. Vaak wordt dit gekocht bij compounding apotheken met een doktersrecept. Zorg er altijd voor de apotheek uw DHEA, of enige andere medicatie, is geaccrediteerd door de magistrale bereidingen Raad voor Accreditatie.

Overwegingen

Voordat u besluit om DHEA voor symptomen van de menopauze te vullen, in gedachten houden dat veel van de claims voor DHEA zijn onbewezen. Studies hebben aangetoond tegenstrijdig bewijs van de voordelen van DHEA voor de menopauze.

Andere aanspraken, zoals het dramatische gewichtsverlies en spierversterkers evenals beloften aan depressie en osteoporose te genezen, moeten allemaal worden beschouwd als hype. Er is geen bewijs om deze beweringen te ondersteunen. DHEA supplementen mag alleen worden gedaan onder toezicht van een arts die heeft vastgesteld is er een tekort in de behoefte van de correctie.

Side Effects

De belangrijkste reden voor vullen onder begeleiding van een arts de mogelijkheid van bijwerkingen. Deze bijwerkingen zal afhangen van het hormoon dat het meest voor in het lichaam. Iemand met dominante testosteron kan prikkelbaarheid en ervaren als een vervelende groei van ongewenste lichaamsbeharing. Oestrogeen dominantie kan leiden tot humeurigheid en gevoelige borsten.

Meer ernstige bijwerkingen kunnen een verhoogd risico op kanker omvatten. Vrouwen met borstkanker mogelijk dat DHEA stimuleert de groei van kankercellen. DHEA kan ook verhoging van het risico op eierstokkanker. Echter, kan de groei van kankercellen te onderdrukken ook.

Een arts zal tests uit te voeren om te bepalen of een hormonale onbalans aanwezig alsook aan DHEA te controleren is. Als blijkt dat als aanvulling nodig is, wordt een recept gegeven en behandeling zorgvuldig worden gecontroleerd. DHEA kan een zeer nuttige en heilzame aanvulling zijn, maar zelf-voorschrijven is nooit een verstandige zet.