Detox & Haaruitval

Detox & Haaruitval

Een detox of detoxificatie wordt gebruikt om het lichaam te ontdoen van gifstoffen. Toxinen kunnen zich in het lichaam op verschillende manieren, zoals door het eten verwerkt of toxische voedingsmiddelen, drinken van besmet water of door het inademen van vervuilde lucht. Wanneer schadelijke stoffen ophopen in het lichaam gedurende lange tijd kunnen zij veroorzaken bepaalde symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, ziekte en vermoeidheid. Hoewel detox diëten het lichaam ontdoen van schadelijke stoffen, ze moeten niet worden gebruikt voor een langere tijd omdat ze negatieve bijwerkingen zoals haarverlies kan hebben.

Ontgiftende

Een ontgifting dieet gaat tijdelijk opgeven van bepaalde voedingsmiddelen, in een poging om te 'reinigen' het lichaam van gifstoffen. Bepaalde voedingsmiddelen die hoofdzakelijk opgegeven omvatten zuivelproducten, cafeïne, bepaalde granen, vlees, suiker en ongeveer 10 dagen. De eerste fase van een detox dieet begint met vasten. Vasten is als je geen voedsel consumeren, en ofwel geen vloeistoffen of gewoon heldere vloeistoffen. Na het vasten fase het volgende deel van ontgiften gaat alleen consumptie van rauwe groenten, water, fruit en vruchtensappen. Misschien wilt u ook een kruiden laxeermiddel te nemen om de snelheid van het toxine verdrijven proces.

Haaruitval

Terwijl een ontgifting dieet kan helpen het lichaam om schadelijke stoffen te verwijderen kan het ook leiden tot andere problemen. Problemen met een detox dieet omvatten ondervoeding, bloedarmoede, onregelmatige hartslag, en een lage bloedsuikerspiegel. Wanneer u ondervoed bent het beïnvloedt elk deel van je lichaam uit je mentale helderheid aan je haar.

Er zijn verschillende haaruitval voorwaarden die voortkomen uit detox diëten. Telogene effluvium is een vorm van haaruitval die ontstaat wanneer het lichaam is door middel van een schok die kan worden veroorzaakt door plotselinge gewichtsverlies of voedingstekorten. Deze aandoening komt het haar een maand of twee na de eerste schok, en houdt zichzelf te corrigeren indien de voorwaarden die het veroorzaakt zijn gecorrigeerd. Haaruitval wordt ook veroorzaakt door slechte voeding. Wanneer het lichaam niet bepaalde vitaminen en mineralen zoals ijzer en eiwit kan haaruitval maken, omdat het lichaam niet wat het moet kunnen functioneren.

Overwegingen

Als u van plan bent om te gaan op een detox dieet moet u eerst overleggen met uw primaire zorgverlener om te bepalen of het de juiste keuze voor u. Je mag nooit op een detox dieet gedurende langere tijd omdat voedingstekorten die kunnen leiden tot haarverlies veroorzaken. Het wordt aanbevolen om te eten gezonde voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten; water drinken en regelmatig te bewegen voor een optimale gezondheid. Als u nog steeds niet over de essentiële voedingsstoffen in uw dieet, wilt u misschien een multivitamine dagelijks in te nemen om de juiste voeding te garanderen.