Detox Diets te volgen

Detox Diets te volgen

Detox diëten richten op de eliminatie van toxines en onzuiverheden uit het lichaam. Alsmede het bevorderen van gewichtsverlies, detoxes streven naar het lichaam te reinigen, het verwijderen van het hedendaagse verontreinigende stoffen, chemische stoffen en pesticiden die bestaan ​​in bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen. Tenzij de lever wordt benadrukt - enzymen in de lever kan worden gecontroleerd om deze te controleren - het is niet noodzakelijk om een ​​detox programma voeren.

Alleen-Liquid Diëten

Detox diëten mag niet worden uitgevoerd door zwangere vrouwen, tieners, kinderen of mensen met medische aandoeningen. Detoxes zijn lage calorie plannen die bepaalde groepen voedingsmiddelen te beperken. Een advies van een arts moet worden gevraagd voordat zij een detox dieet. Veel detox plannen betrekken alleen het drinken van vloeistoffen. De Master Cleanse of limonade dieet bestaat uit het drinken van een mengsel van ahornsiroop, water, citroensap en cayennepeper voor maximaal 10 dagen naar detox. De Martha's Vineyard detox plannen - ook wel bekend als £ 21 in 21 dagen - is een drie weken "MasterFast," waarbij de dieter verbruikt vruchtensappen, soepen en proteïne shakes, samen met water en supplementen.

Raw Food Diëten

Andere detoxes zijn gebaseerd op de consumptie van verse groenten en fruit, te rauw worden gegeten, samen met noten, zaden, granen, gekookte eieren of magere eiwitten. Voorbeelden hiervan zijn de 3-Day Fruit Flush Diet en de raw food dieet. De Leverreiniging dieet gericht op ontgiften de lever en bevat lever reiniging capsules kader van de detox. De Fast Track Detox Dieet is ontworpen om de stofwisseling te stimuleren en reinigen van de lever en de dikke darm. Een "wonder sap" van ongezoete cranberry, sinaasappelsap, kaneel, gember, nootmuskaat en stevia wordt verbruikt, naast het eten van "lever-liefhebbende" en "punt-komma liefhebbende" voedingsmiddelen, zoals bloemkool, appels, broccoli, wortelen, bessen en groene bladgroenten.

Vriendelijker Detox Diets

Detox diëten kunnen minder beperkend, een voorbeeld hiervan is Dr. Joshi's Holistische Detox, op het verbruik van glutenvrij brood geeft. Echter, dit plan nalaat zuivelproducten en als gevolgd gedurende een aantal weken, kan leiden tot voedingstekorten. Een zachtere vorm van ontgiften omvat de eliminatie van cafeïne, alcohol, verzadigd vet, suiker en bewerkte voedingsmiddelen en de overmatige consumptie van eiwitten, zodat een gezond dieet wordt gehandhaafd waarin alle groepen voedingsmiddelen combineert en doet geen concessies aan voedingswaarde.

Voordelen en Nadelen

Ontgiften voordelen onder meer gewichtsverlies en een gevoel van het lichaam te zuiveren. Echter, wetenschappelijke feiten over de gezondheidsvoordelen van detox diëten moeten nog worden vastgesteld. De nadelen ondergaan restrictieve caloriearme diëten vele dagen omvatten vermoeidheid, misselijkheid, uitdroging, hoofdpijn, tekorten aan voedingsstoffen en een verzwakt immuunsysteem. De supplementen en ingrediënten voor detox plannen kan duur zijn. Hervatten voormalige eetpatroon bij de voltooiing van het dieet kan leiden tot gewichtstoename en jojo-dieet, dat je stofwisseling kan beschadigen. Er zijn aanwijzingen dat de extreme crash dieet in bepaalde groepen patiënten herhaalde en veroorzaakt cardiale stress en schadelijk voor het hart.