Detecteren huidkanker

Detecteren huidkanker

Inleiding

Huidkanker is een veel voorkomende ziekte die kan invloed hebben op iedereen, ongeacht ras, leeftijd, geslacht, of genetica. Echter, sommige factoren uw risico te verhogen, zoals leeftijd en genetische geschiedenis. In 2007 waren er 59.940 gevallen van kanker in de vorm van de huid melanoom. In datzelfde jaar 8.110 patiënten overleden aan huidkanker (American Cancer Society, 2007). Deze statistieken tonen aan hoe belangrijk het is pro-actief over het opsporen van huidkanker te zijn. Er zijn twee soorten van de huid detectiemethoden: zelf examens en examens gedaan door een arts of dermatoloog.

ABC van huidkanker

Wanneer we kijken naar je huid om huidkanker op te sporen die u zult willen in gedachten te houden van uw ABC. Goed kijken in uw hele lichaam en beoordelen gezwellen of legioenen:
Asymmetrisch: Raak de twee uiteinden van de groei niet overeen?
Borders: Heeft de groei hebben onregelmatige randen?
Kleur: Heeft de groei hebben een wisselende kleur aan het?
Diameter: Is de diameter van de groei van meer dan 6 mm (ongeveer de grootte van een potlood gum)
Evoluerende: Is een deel van de groei of letsel als het kijken is aan het veranderen van vorm, grootte of kleur meer dan de rest van de groei?

Zelf Examen

Omdat niemand immuun huidkanker, is het belangrijk om huidkanker detectie in uw zelf regelmatig gezondheidsonderzoek. In een zelf-examen, op zoek naar verdachte moedervlekken of laesies op de huid. U kunt dit doen door het inhuren hulp van een familielid of met behulp van een full-length spiegel. Grondig te onderzoeken uw hele lichaam voor alle merken of onregelmatigheden van de huid. Opnemen op het lichaam mol kaart (zie bronnen).
Kijk voor nieuwe onregelmatigheden en registratie van alle wijzigingen in de reeds bestaande moedervlekken of huid gezwellen. Hierdoor kunt u geen nieuwe moedervlekken of andere gezwellen volgen elke maand. Als een van de onregelmatigheden overeen met het ABC van huidkanker detectie, zie uw arts of dermatoloog zo snel mogelijk testen gedaan op het gebied te hebben.

Professional-examen

De andere detectiemethode voor huidkanker is door middel van een jaarlijks bezoek aan een dermatoloog. Een dermatoloog kan heel vaak vertellen enkel uit te kijken naar een mol, legioen, of de huid de groei die u tekenen van een huid melanoom kan hebben. Hij heeft ook de mogelijkheid om een ​​monster uit het gebied te verwijderen en laten getest voor een diagnose. Als het resultaat positief terugkomt, kan ze ook snel krijg je het opzetten van een behandeling programma om de huidkanker snel en effectief te bestrijden. Indien vroeg ontdekt, huidkanker heeft een 99% overlevingskans voor gelokaliseerde huidkanker en een 91% overlevingskans algemeen over een periode van vijf jaar (American Cancer Society).