Det bästa sättet att bli av med en blodig näsa

Näsblod, ett finare ord för näsblod, är ett vanligt problem, om än en pinsam en. Näsblod är helt oförutsägbara, som uppträder under de mest obekväma tider: tittar på en film, som sitter i ett bås, även på första dejten. Det finns flera metoder för att bekämpa näsblod huvudet på.

Apelsiner och Salads

En potentiell orsak till näsblod är en vitaminbrist. Boken "Alternativ medicin" förklarar att en brist i bioflavonoider och vitamin C och K kan orsaka näsblod. Om du inte kan komma ihåg när du senast haft en trevlig glas apelsinjuice, ta en kopp och dricka upp.

K-vitamin finns i gröna bladgrönsaker som spenat, roman och mangold. Att se till att du har tillräckliga vitamin-och mineralnivåer kan göra en skillnad om näsan blödning är ett återkommande problem. Medan det torrt eller kallt väder kan vara en bidragande källa till näsblod, kolla din kost även för en potentiell orsak.

"Tummen upp" Method

Om du starkt ogillar att luta huvudet bakåt när du känner (och smak) blod, stop-nosebleeds.org rekommenderar att hålla tummen i en "tummen upp" gest och trycka hårt på den blödande näsborren. Använd handen på samma sida av kroppen som näsborren. Håll huvudet rakt fram. Lätta på trycket från tummen under loppet av fem till 10 minuter. Undvik blåser näsan tills för några timmar har gått för att förhindra en ny runda.

Toalettpapper

Ta en längd på cirka fem ark toalettpapper, rulla den till en cigarett-liknande form, vik den på mitten och lägg den upp blödningen näsborren. Även om detta kan vara ett oattraktivt sätt uttalande, kan du nu använda båda händerna samtidigt som du väntar på din näsblod att sluta.

Tips

Var försiktig på din kropp medan du väntar på din näsblod att läka. Gå inte jogga i snön, inte lyfta tunga vikter och undvika närmaste Kleenex i minst en timme.

Om din näsblod är ett bestående problem, rekommenderar Mayo Clinic få undersökas av en läkare --- etsande, eller med hjälp av en laser för att bränna fartyget till underkastelse, skulle kunna vara ett bra alternativ för att förhindra näsblod.