Desinfectie procedure voor de behandeling Kamers

Desinfectie procedure voor de behandeling Kamers

Hygiëne is een groot probleem voor de veiligheid van patiënten in behandelkamers voor medische praktijken, tandartspraktijken, ziekenhuizen, fysiotherapie diensten en verpleeghuizen te garanderen. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg moet dit probleem aan te pakken met een specifiek plan dat beschrijft wat er moet worden schoongemaakt, hoe vaak, procedures voor het reinigen, producten en apparatuur om te worden gebruikt, en wat het personeel is verantwoordelijk voor elke taak.

Cleaning Plan

Het is mogelijk om pathogene verontreiniging in de behandelkamer door gewetensvolle besmettingscontrole voorkomen. De doelstellingen voor desinfectie procedures zijn bacteriën, virussen, prionen en schimmels. Drie concepten te combineren tot een succesvolle hygiënische veiligheidsplan voor de behandeling kamers vormen: het reinigen, desinfecteren en steriliseren. Een checklist van dagelijkse sanitaire taken die moeten worden ingevuld door kantoorpersoneel of een schoonmaak buiten aannemer zal de documentatie van de uitvoering van het plan te voorzien.

Reinigingsproces

Vochtige dweil alle gebieden van de behandelkamer vloeren elke dag met water en zeep. Beweeg trolleys, bedden en stoelen voor volledige toegang. Vegen van wastafels, kranen en alle omliggende oppervlakken met water en zeep. De keuze van de geschikte reinigingsmiddel hangt af van het oppervlak en de mate van verontreiniging. Sommige niveaus van besmetting vereisen ontsmettingsmiddelen geregistreerd bij de Environmental Protection Agency (EPA). Reiniging oplossingen moeten vers worden bewaard, en de reiniging van het gereedschap moet wegwerp of onvoldoende gereinigd, ontsmet en gedroogd zijn.

Ontsmetting

Desinfectie is het doden van ziekteverwekkers. De Centers for Disease Control (CDC) definieert drie niveaus van desinfectie - hoog, midden en laag - voor "patiëntenzorg items" die geen sterilisatie nodig hebben, en twee niveaus - intermediaire en lage - voor milieu-oppervlakken. Deze niveaus worden beoordeeld volgens een desinfecterend product antimicrobieel "kill factor." Het beoogde gebruik van de patiëntenzorg item bepaalt de aanbevolen hoeveelheid ontsmettingsmiddel. Onder meer passende desinfecterend product voor elke taak in het algemene hygiënische veiligheidsplan.

Sterilisatie

Er zijn verschillende soorten sterilisatiesystemen beschikbaar, waaronder warmte, stoom, straling en chemische damp. Na het reinigen, steriliseren kritisch en semicritical apparatuur, met behulp van een Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd sterilisator. De tijdsduur voor sterilisatie afhankelijk van het type kiem bevolking en het aantal kiemen verondersteld aanwezig te zijn. Hogere niveaus van besmetting vereisen een langere sterilisatie tijden.

Regelgevende agentschappen

Zowel de EPA en de FDA regels hebben om het gebruik van ontsmettingsmiddelen en sterilisatiemiddelen reguleren. De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) en de CDC spelen ook een rol bij het waarborgen van de veiligheid van patiënten in behandeling kamers. Ontwerpen en implementeren van een effectief programma voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren behandelkamers vereist een gezondheidswerker aan onderzoek en begrijpen van de rollen van de verschillende overheidsinstanties.