Dermatologie & Sclerodermie

Dermatologie & Sclerodermie

Sclerodermie is een chronische bindweefsel stoornis, volgens de American Academy of Dermatology (AAD). Een van de meest voor de hand liggende symptomen van deze aandoening is een verharding van de huid. Dit symptoom geeft de ziekte zijn naam, van het Griekse "sclero" voor harde en "derma" voor de huid. Sclerodermie is niet alleen een dermatologische aandoening. Het wordt algemeen beschouwd als een auto-reumatische ziekte die invloed kunnen vele lichamelijke systemen.

Oorzaak

Sclerodermie is een universele ziekte die iedereen kan treffen, overal in de wereld en in elke fase van het leven. Er is geen wetenschappelijke consensus over de oorzaak van sclerodermie, volgens de Sclerodermie Research Foundation.

Overwegingen

Mannen zijn veel minder kans om sclerodermie ontwikkelen dan vrouwen, volgens de Sclerodermie Research Foundation. Vrouwen zijn vier keer meer kans te worden gediagnosticeerd met deze aandoening dan mannen, en het lijkt meer voor bij vrouwen van middelbare leeftijd te zijn dan bij jongeren.

Identificatie

Sclerodermie is een chronische systemische sclerose. Omdat het kan invloed hebben op vele lichamelijke systemen duurt het vaak specialisten uit meer dan een medische discipline om goed te worden gediagnosticeerd, volgens de Sclerodermie Foundation. Gespecialiseerde proeven op verschillende organen naast bloed onderzoek vereist. Overleg tussen reumatoloog en dermatoloog de patiënt kan nodig voordat definitief de diagnose kan worden vastgesteld.

Misvattingen

Meest zichtbare symptoom Sclerodermie is vaak een verharding van de huid. Hoewel een dermatoloog dit symptoom en bij de diagnose van de aandoening kan behandelen, scleroderma is niet specifiek dermatologische ziekte. Sclerodermie is niet kanker, besmettelijke, infectieuze of kwaadaardig, volgens de Sclerodermie Foundation. Hoewel Er lijkt een genetische aanleg die de ontwikkeling van scleroderma kunnen regelen zijn, lijkt het niet erfelijk.

Behandeling

Vanaf 2010 is er geen remedie voor sclerodermie, volgens de Sclerodermie Foundation. Behandeling van specifieke symptomen zijn, maar omdat de symptomen van scleroderma zijn zo breed en gevarieerd, moet de behandeling worden afgestemd op de individuele patiënt. Degenen die lijden aan sclerodermie veroorzaakte huidaandoeningen moeten overleggen met een dermatoloog, die is deskundig en ervaren in het behandelen van deze ziekte.