Dermatologie & Melasma

Voor een persoon ervaren van de huid aandoening genaamd melasma, raadpleging van een dermatoloog kan een belangrijk onderdeel van de behandeling zijn. Een expert in de dermatologie gespecialiseerd in aandoeningen van de huid, met inbegrip van zaken als verkleuring.

Symptomen

Melasma wordt gekenmerkt door pigmentvlekken van de huid op het gezicht van een persoon, vooral op het voorhoofd, wangen, bovenlip, neus en kin. De plekken op de huid kan bruin of grijsachtig bruin te zijn, volgens de American Academy of Dermatology.

Diagnose

Een dermatoloog kan melasma diagnose door naar het patroon van de pigmentatie van de huid van een patiënt. In sommige gevallen kan de dermatoloog een huidbiopsie te bestellen om zeker te zijn dat melasma is de oorzaak van de verandering van de huid.

Behandeling

Melasma veroorzaakt door de zwangerschap kan verdwijnen op zijn eigen. In andere gevallen kan een dermatoloog helpen patiënt voorbeeld een effectieve behandeling. Dit kan crèmes met verschillende concentraties hydrochinon of soorten zuur omvatten. Meer intensieve dermatologische procedures zoals microdermabrasie of een chemische peeling kan ook het verbeteren van het uiterlijk van de huid.