Dermatitis van de hoofdhuid

Seborrheic dermatitis van de hoofdhuid en psoriasis zijn moeilijk te onderscheiden. Sebhorrheic dermatitis van de hoofdhuid wordt meestal alleen aan de hoofdhuid, terwijl hoofdhuid dermatitis kan op diverse locaties in het lichaam. Gekenmerkt door harde, schilferige brokken, dermatitis van de hoofdhuid is een veel voorkomende huid aandoening die bepaalde leeftijdsgroepen.

Functies

Tekenen en symptomen van sebhorrheic dermatitis van de hoofdhuid onder witte of gele schilferige brokken of vlokken die zich kan hechten aan de haarschacht. De hoofdhuid kan rood en jeukende met gele of witte schubben geworden. Kleine roodbruine bulten aanwezig zijn en er kan pijn en bloedingen zijn als de patiënt plukt uit de hobbels. Een lichte vorm van sebhorrheic dermatitis is algemeen bekend als de roos.

Overwegingen

Sebhorrheic dermatitis voor in baby's jonger dan drie maanden oud is bekend als de wieg cap. Vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, sebhorrheic dermatitis invloed op mensen tussen de 30 en 60 jaar oud. Cradle cap bij baby's kunnen worden verwijderd door het toepassen van baby-olie regelmatig om pijnloos tillen de weegschaal. Regelmatige, zacht schrobben van een baby's hoofdhuid met babyshampoo in bad tijd kan de conditie op afstand te houden.

Behandeling

Salicylzuur is een behandelmethode in merknaam shampoos zoals Scalpicin en X-Seb. Selsun Blue en Exsel bevatten de voorgeschreven medicatie selenium sulfide. Head & schouders en DHS zink bevatten zinkpyrithion als het werkzame bestanddeel in de shampoos; deze shampoos moet tweemaal worden gebruikt per week voor een effectieve bestrijding sebhorrheic dermatitis. Shampoos met koolteer, zoals Polytar en Neutrogena T-Gel, kan drie keer worden gebruikt per week.

Theorieën / Speculatie

De oorzaak van sebhorrheic dermatitis is onbekend, hoewel de neurologische aandoeningen epilepsie en de ziekte van Parkinson zijn verbonden met de huidconditie. Hormonale attributen worden toegevoegd, maar de reden daarvoor is onbekend. Een andere theorie is de aanwezigheid van een schimmel, Malassezia, en hoewel kleine sporen staan ​​op de menselijke hoofdhuid, is het niet zeker waarom ze vermeerderen en kan worden gerelateerd aan de conditie.

Soorten

Degenen met bepaalde huidtypes, in het bijzonder vette huid, zijn getroffen met sebhorrheic dermatitis vaker dan mensen met een gemengde huid of droge huidtypes. Behandeling van deze aandoening kan een doktersrecept nodig. Het uiterlijk van de schalen zijn lelijk en kunnen patiënten, vooral die met donker haar in verlegenheid te brengen.