Derma Swim Ingredienser

DermaSwim hjälper till att minimera effekterna på en simmare hud från klor, en kemikalie som ofta används för att förhindra bakterietillväxt i pooler och badtunnor. Marknadsförs som en pre-bad lotion, DermaSwim innehåller ingredienser som hjälper till att skapa en vattentät barriär mellan huden och det klorerade vattnet. Applicera över hela kroppen innan vattnet för att förhindra torr hud, klåda och en klorlukt.

Stearinsyra

Många animaliska och vegetabiliska oljor innehåller stearinsyra, som är en mättad fettsyra. Det är dock hittat mer vanligt i animaliska fetter. Stearin ligger fast och anses vara ett vaxartat fast ämne. Denna egenskap gör det användbart i uppslag, margarin och grädde baser för livsmedel, samt hälsa och skönhet.

Bivax

Bivax kommer från vaxkaka i en bikupa och är en biprodukt av biodling. Bivax är vax som omger honung i kammen. Bivax är mycket stabil och tål höga temperaturer utan att ändra dess kemiska formel. Kemister kan använda bivax för att skapa en vattentät, skyddande pasta genom att blanda den med olivolja eller mineralolja.

Butylhydroxitoluen (BHT)

Butylhydroxitoluen eller BHT, är en avlägsen släkting till E-vitamin som fungerar som en livsmedelstillsats och konserveringsmedel. Patenterad 1947, fick den amerikanska Food and Drug Administration godkännande för användning i 1954 Det är oftast används som en antioxidant i livsmedel som innehåller fett. Utöver de normala effekterna av antioxidanter på livsmedel, BHT antioxidanter säga även de kedjereaktioner som kan skada hudceller. Även om vissa har ifrågasatt säkerheten för BHT, visar den medicinska forskningen att applicera den på huden i de mängder som finns i kosmetika och krämer inte utgör någon fara.

Mineralolja

Mineralolja, en biprodukt av petroleum, kan tjäna som en vattentät beläggning på huden. De vattentäta egenskaper ger ett skyddande hölje, och applicera ett tunt lager av mineralolja på huden kan bidra till återfukt och minska vätskeförlust. Den mest kända formen av mineralolja är vaselin.