Depressie Vs. Zwakzinnigheid

Dementie en depressie zijn belangrijke aandoeningen moeilijk te onderscheiden zijn, vooral bij oudere volwassenen. De ziekte van Alzheimer is de belangrijkste oorzaak van dementie bij volwassenen van 65 jaar en ouder (zie referentie 1). Depressie, echter ook voor bij oudere volwassenen en kan symptomen die dementiegevallen nabootsen hebben. Ook al zijn er strenge testprocedures die helpen bij het bepalen of een patiënt dementie of depressie, verschillen en overeenkomsten tussen de twee onder meer cognitieve symptomen, taal en motorische problemen, en gedragsmatige tekenen.

Soorten

Bij de bespreking van depressie en dementie, er zijn verschillende classificaties die helpen om van elkaar te onderscheiden. Wanneer wordt verwezen naar een depressie, zijn stemmingswisselingen vaak besproken, en enkele van de voorkomende soorten behoren depressieve stoornis, seizoensgebonden affectieve stoornis, dysthymie en bipolaire stoornis. Alle vier van hen hebben een aparte kenmerken, maar allemaal zijn meestal een vorm van de stemmingswisselingen gezien bij depressieve personen.

Er zijn ook verschillende vormen van dementie (zie referentie 2). Hoewel dementie vertoont een aantal kenmerken met een depressie, de drie grote indelingen van dementie zijn:

Primaire Dementie gevolg van een hersenaandoening zoals Alzheimer.

Secundair: Dementie als gevolg van of veroorzaakt door een andere ziekte of letsel. Hoofdletsel, multiple sclerose, beroerte en AIDS zijn alle gangbare aandoeningen of letsels die kunnen veroorzaken secundaire dementie.

Pseudodementie: Dit beschrijft een situatie waarbij de symptomen ervaren door de patiënt, vergelijkbaar met juist dementie kunnen zijn, maar ze worden veroorzaakt door iets anders, zoals depressie.

Cognitieve Overeenkomsten

Er zijn een paar redenen waarom het is verwarrend om te proberen te onderscheiden dementie depressie. Eerste, cognitieve stoornissen komen vaak voor bij beide stoornissen. Geheugenproblemen die bestaan ​​uit moeite herinneren van eenvoudige gebeurtenissen kunnen iemands dagelijks leven en relaties te verstoren. Ten tweede kan het bijzonder moeilijk zijn om depressie dementie onderscheiden bij ouderen omdat er minder stemmingsverandering die gewoonlijk in depressieve personen maar niet voor bij dementie aandoeningen kunnen zijn.

Taal / Motor Verschillen

Er is een opvallend verschil tussen dementie en depressie als het gaat om taal en motorische problemen. Dementie patiënten hebben vaak milde tot ernstige motorische en taal problemen die gedurende de ziekte vordert. Bijvoorbeeld moeilijk onthouden eenvoudige termen als "pen" moeilijk zijn, en met de onjuiste of spraak is gebruikelijk. Bovendien zou dementerenden moeilijk kunt herinneren hoe om routinetaken, zoals hoe ze hun schoenen te binden of op een pull-over trui uit te voeren.

In tegenstelling, doe depressieve mensen niet de taal en motorische vaardigheden problemen hebben als mensen met dementie doen. Hoewel depressie misschien spraak of bewegingen vertragen, taal en motorische vaardigheden zijn meestal vrij normaal.

Behavioral Verschillen

Er zijn verklikker gedragsverschillen tussen mensen met dementie en mensen met een depressie. Met depressie, is er een constante negatieve rotatie gebrachte gebeurtenissen of dingen in het dagelijks leven, zoals geheugenverlies die optreden. Aan de andere kant, misschien dementiepatiënten gewoon proberen te verdoezelen of geef een excuus voor een geheugen vervallen dat in plaats voorgedaan van negatief. Het verbergen van problemen met het geheugen wordt vooral gezien in de vroege stadia van dementie waar het individu zou kunnen zijn in ontkenning of ongeloof.

Behandelingen

De behandelingen voor depressie en dementie verschillen gebaseerd op het type stoornis of ziekte. Depressie wordt algemeen behandeld met een combinatie van antidepressiva voorgeschreven medicijnen en psychotherapie.

Er zijn enkele vormen van behandelen en onbehandelbare dementie. Voor behandelbare dementie die wordt veroorzaakt door een andere infectie of hydrocephalus, kan de juiste therapie vaak genezen. Voor progressieve dementie aandoeningen, zoals die veroorzaakt door Alzheimer medicijnen beschikbaar die enkele van de symptomen kan verminderen, maar de ziekte niet genezen.