Depressie onder studenten

Depressie onder studenten

Volgens het National College Depressie Partnership (NCDP), op een bevolking van 18 miljoen studenten, rond 2,35 miljoen kan gaan met ernstige depressie tijdens het bijwonen van de universiteit. Het aandeel van studenten met een klinische depressie steeg van 10 procent in 2000 naar 16 procent in 2005, merkt de NCDP.

Symptomen

Net als bij de algemene bevolking, de twee belangrijkste symptomen van depressie onder studenten zijn depressieve stemming en verlies van interesse in de activiteiten van de Universiteit van Michigan (UM) onderzoekers wijzen.

Effecten

UM-hoogleraar gezondheid beheer en beleid, Dr. Daniel Eisenberg, merkt op dat een depressie onder studenten leidt tot slechte schoolprestaties. Eisenberg beweert dat een student met een depressie heeft een GPA 13 procent lager dan iemand die niet depressief. Stel depressie met angst en dat nummer springt naar ongeveer 50 procent.

Botsing

De NCDP meldt dat 52,4 procent van de studenten in een studie uit 2006 zei dat ze voelde hopeloos een tot 10 keer tijdens hun schooljaar. Bijna 37 procent procent zei dat ze waren zo depressief het moeilijk om de functie was, terwijl 9,3 procent zei dat ze aan zelfmoord gedacht. Zelfmoord is de tweede belangrijkste doodsoorzaak onder studenten, stelt de Michigan State University (MSU).

Identificatie

NCDP scholen, vanaf februari 2010 heeft geïdentificeerd meer dan 2.300 studenten met een klinische depressie en ze doorverwezen voor hulp.

Tussenkomst

MSU is een onderdeel van de NCDP. In een periode van 18 maanden na de toetreding tot het consortium, MSU gescreend meer dan 10.000 studenten voor depressie. Studenten die werden gescreend zagen significante verbeteringen in hun depressie na de interventie.