Depressie na de Dood

Depressie na de Dood

Treuren om de dood van een dierbare is een intense emotionele ervaring. De acute fase van reageren op het verlies kan weken of maanden duren. Het bereiken van een volledige resolutie van de gevoelens ten opzichte van de persoon die is overleden of de omstandigheden rond de dood kan een leven lang duren. Verlangen en verdriet kan periodiek terugkeren na het vieren van gebeurtenissen in het leven zonder de overledene, of bij het ervaren van een ander verlies. Onze cultuur verwacht dat depressie en het proces van rouw om een ​​aantal symptomen te delen. Echter, als de rouwende persoon niet kan richten op de acties van het leven en het plannen van een leven, hij of zij zou kunnen worden ervaren klinische depressie en wellicht meer hulp nodig hebben om op te lossen deze geestesziekte.

Theorie

Psychiater Elisabeth Kubler-Ross is beroemd voor het beschrijven van de vijf fasen van het rouwproces. Rouwende mensen voor het eerst de dood te ontkennen. Ze lijken niet in staat te begrijpen dat de dood is echt. Dan intense woede zou de oppervlakte. De woede kan worden gericht op zichzelf, op specifieke personen of omstandigheden, of in het algemeen in de wereld. Afdingen is de volgende fase, en het gaat om deals rouwende personen te maken, meestal met een hogere geest, terug te krijgen de geliefden verloren. Tijdens de fase van depressie, rouwende mensen voelen intense verdriet bij het besef dat de dood is permanent en kan niet ongedaan gemaakt worden. Ten slotte kan rouwende mensen het verlies en de betekenis ervan te aanvaarden, en verder gaan om hun leven te reconstrueren, zonder hen die stierven.

Overwegingen

Rouwende mensen kunnen niet gaan door al deze stadia, of ze kunnen stappen opnieuw meerdere keren tijdens het rouwproces. Bovendien zou het proces anders uitzien, afhankelijk van de leeftijd van de rouwende persoon en de omstandigheden van het verlies.

Een rouwende 5-jarige zou kunnen terugvallen en vertonen gedrag zoals duimzuigen of een slechte controle over de blaas. Die zich in een zeer egocentrisch leeftijd, misschien kinderen op deze leeftijd denken dat ze de dood veroorzaakt. Als ze verloren een verzorger, misschien hebben ze te kampen met vele secundaire verliezen, zoals het verlies van verzorgende, routine of de financiële stabiliteit.

Verdriet voor de ouderen zou brengen naar het front existentiële problemen, zoals angst voor de eigen sterfelijkheid of intense gevoelens van eenzaamheid. Complicaties in verdriet zou kunnen komen als er niet een mogelijkheid om deze ontwikkeling passende thema's te verkennen.

Daarnaast kan complicaties in verdriet komen wanneer mensen zich proberen te komen met een onverwachte of gewelddadige dood te komen.

Diagnose

Volgens de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV-TR), beschouwd als de bijbel van het veld, de kenmerken van een depressie zijn onder andere een aantal van de volgende symptomen: depressieve stemming; verminderde interesse in de activiteiten; significante veranderingen in gewicht, slaap en concentratie; vermoeidheid; psycho-motorische agitatie; gevoelens van hopeloosheid, hulpeloosheid en waardeloosheid; en terugkerende gedachten aan de dood. De DSM geeft aan dat als de depressieve symptomen beginnen in de periode van twee maanden na de dood van een geliefde, de diagnose van depressie mag niet worden gegeven. Zo is het hebben van depressieve symptomen is een normale reactie van een persoon die lijdt het verlies van een dierbare.

Effecten

Rouwende mensen ervaren klinische depressie wanneer depressieve symptomen aanhouden in de duur en de mate afbreuk doen aan de mogelijkheid om deel te nemen aan en te genieten van het normale leven activiteiten. Ze kunnen het gevoel dat het leven niet waard is geleefd zonder de overledene en kunnen denken aan zelfmoord. Zij zouden niet in staat zijn te laten gaan van het verlangen om naast de overledene zijn. Ze kunnen blijven opdringerige woede of angst te hebben als de dood was traumatisch. Deze langdurige en gecompliceerde rouw kan een persoon het leven enorm beïnvloeden, het produceren van negatieve gevolgen voor carrière en relaties en het maskeren van positieve gebeurtenissen met verdriet en hopeloosheid.

Resolutie

Rouwverwerking helpt degenen die verhuizen hoewel de vijf stadia van rouw in een ongecompliceerde manier en degenen die vast zitten in hen. Grief therapie omvat het navertellen van de dood verhaal meerdere keren, de uiting van de negatieve gedachten en gevoelens in verband met de dood, het oplossen van irrationele gedachten geassocieerd met de dood en het leren om positieve gevoelens te stijgen zonder schuldgevoel. Rouwverwerking kan individueel gedaan worden of gedeeld met anderen die kampen met een verlies. Het is misschien een mogelijkheid om existentiële en spirituele thema's te verkennen op de weg naar acceptatie van het verlies te bieden.