Depressie Facts & Figures

Depressie is een medische aandoening die zowel het lichaam en de geest gaat. Het kan een verscheidenheid van fysieke en emotionele problemen, en er meestal langdurige behandeling. De meeste mensen met een depressie hebben veel afleveringen gedurende hun leven, niet slechts een geïsoleerde episode. Depressie treft miljoenen Amerikanen. In feite, is het waarschijnlijk dat je ofwel worden beïnvloed door depressie zelf, of dat u zijn getroffen door de depressie van een geliefde op een bepaald moment in je leven.

De Feiten

Volgens het National Institute of Mental Health, psychische stoornissen zijn de belangrijkste oorzaak van invaliditeit in de Verenigde Staten en Canada in de leeftijd tussen 15 en 44. Stemmingsstoornissen bij meer dan 20 miljoen Amerikanen. Depressieve stoornissen komen vaak samen met andere aandoeningen, zoals drugsmisbruik of angststoornissen.

Betekenis

Depressieve stoornissen voorkomen bij meer dan 14 miljoen Amerikaanse volwassenen. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Het is verantwoordelijk voor meer ziekteverzuim dan bijna alle andere stoornis. Steeds meer ziekten worden gekoppeld aan depressie, zoals hartziekten, rugpijn en sommige vormen van kanker. De meeste mensen die uiteindelijk zelfmoord plegen hebben een diagnosticeerbare psychische stoornis. Bijna de helft van de mensen die depressief zijn weigeren om hulp te zoeken, omdat het wordt gezien als persoonlijke zwakte.

Symptomen

Symptomen van depressie kan sterk variëren van de ene persoon naar de volgende. Veel voorkomende symptomen zijn verlies van interesse in het werk of school, hopeloos voelen of huilen voor langere tijd zonder aanwijsbare reden. Misschien heeft u moeite met slapen of zich te concentreren, en je kan rusteloos of prikkelbaar zijn.

Diagnose

Als uw arts vindt dat je kunt lijden aan een depressie, zal hij een verscheidenheid van fysieke en psychologische examens lopen. Lab tests kunnen worden besteld, zoals bloed telling, drug screening of controle van de schildklierfunctie uit te sluiten fysieke oorzaken. U vindt er een psychologische evaluatie, die zal helpen uw arts bepalen of u een ernstige depressie of een andere aandoening, zoals bipolaire stoornis, seizoensgebonden affectieve stoornis of postpartum depressie te hebben.

Onbehandelde depressie

Onbehandelde depressie kan leiden tot veel complicaties. Het kan leiden tot conflicten in het gezin, relatieproblemen, angst of middelenmisbruik. Ernstige gevallen van onbehandelde depressie kan leiden tot lichamelijke ziekte of zelfmoord.

Behandelingen

Behandelingen voor depressie zijn onder andere medicatie en psychotherapie. Psychotherapie soms in combinatie met andere therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie. Ect kan worden gebruikt voor patiënten die niet beter met medicijnen krijg.