Depressie bij ouderen in verpleeghuizen

Depressie bij ouderen in verpleeghuizen

De leeftijd van verpleeghuisbewoners van 2009 groeide op in een wereld waar mensen niet praten over zulke dingen als depressie. Zorgverleners en familieleden kunnen deze ouderen te helpen door het identificeren van hun psychische neergang.

Doorlichting

De AGS Foundation for Healthy Aging suggereert dat verpleeghuisbewoners ontvangen screening voor depressie. De ouderen in verpleeghuizen vereisen depressie evaluatie kort na aankomst in het verpleeghuis, en dan daarna op regelmatige tijden.

Risicofactoren

Volgens het Hartford Institute for Geriatrische verpleegkunde, ongeveer zeven groepen van oudere patiënten met een hoog risico op depressie. Zij zijn diegenen met een alcohol-en drugsmisbruik, medische problemen, en de algehele slechte gezondheid, weduwen of weduwnaars, en bewoners die sociale of psychische problemen hebben.

Tekenen en symptomen

"Farmacologische behandeling van depressie bij ouderen Nursing Home Resident" schetst de symptomen van depressie bij ouderen in verpleeghuizen. Patiënten kunnen presenteren met delirium of dementie. Medische problemen zoals beroertes en hartaanvallen depressie bij verpleeghuispatiënten veroorzaken vaak. Andere kwesties symptomatisch voor een depressie zijn onder andere psychotische symptomen. Samen met deze, symptomen zoals verlies van eetlust, verlies van interesse, slapeloosheid, huilerig, zelfgekozen isolement, en gedachten aan zelfmoord zijn problemen voor depressieve oudere volwassenen.

Oplossing

"Farmacologische behandeling van depressie bij ouderen Nursing Home Resident" rapport stelt dat "Antidepressiva zijn effectief bij 70 procent van de oudere depressieve patiënten." Enkele andere suggesties voor behandeling zijn oefening, socialisatie, psychotherapie en spirituele activiteiten.

Prognose

Volgens het Hartford Institute of Geriatric Nursing Guidelines, oudere depressieve patiënten in verpleeghuizen hebben een goede prognose. De richtlijnen stellen dat een effectief persoonlijk plan voor elke patiënt zal leiden tot een vermindering van de symptomen, en een toename van de veiligheid van patiënten en de werking.