Depressie bij oudere volwassenen en ouderen

Depressie bij ouderen is een belangrijke gezondheids-zorg, met meer dan 2 miljoen Amerikanen van 65 jaar en ouder die lijden aan de aandoening, volgens Mental Health America. Terwijl die leeftijdsgroep maakt slechts 13 procent van de Amerikaanse bevolking, de leeftijdsgroep heeft 20 procent van alle sterfgevallen zelfmoord in dit land. Wanneer we kijken naar blanke mannen boven de 85, de statistieken zijn nog alarmerender, als het aantal zelfmoorden onder hen is zes keer het nationale tarief. Naast het risico op zelfmoord, depressie is een kostbare zaak. Senioren met een depressie besteden 50 procent meer aan gezondheidszorg dan hun niet-depressieve tegenhangers. Depressie is niet alleen maar blues of verdriet, het is een ernstige, maar behandelbare ziekte.

Identificatie

Depressie bij ouderen of bij oudere volwassenen meestal manifesteert als verdriet; vermoeidheid; verlies van interesse in de dingen ooit van groot belang voor het individu; isolement en terugtrekking uit vrienden, familie, en activiteiten; verminderde eetlust; gewichtsverlies; slapen moeilijkheden; drugsmisbruik; gevoelens van schuld of een verminderde eigenwaarde; toenemende belangstelling voor en praten of gedachten aan de dood; en mogelijke zelfmoordpogingen.

Oorzaken

Depressie bij oudere volwassenen kunnen voortvloeien uit een verscheidenheid van situaties gemeenschappelijk zijn voor de ouderen, zoals wijzigingen in de gezinssituatie, lichamelijke ziekten of problemen, frustratie met geheugenverlies, moeite met onafhankelijk bijzonder met mobiliteit, verlies van een partner of een goede vriend, en de overgang naar een zorginstelling uit het ouderlijk huis.

Misvattingen

Vele malen depressie bij ouderen opduikt anders dan in andere leeftijdsgroepen. Een depressieve oudere persoon kan ontkennen depressief of verdrietig voelt. Bij ouderen, andere aanwijzingen zoals onverklaarde pijnen, vertraagde beweging, geïrriteerdheid, hopeloosheid; overmatige angst of zorgen; gebrek aan goede zelfzorg, zoals aangegeven in een vervallen in persoonlijke hygiëne, niet goed eten, verwaarloosde medische behoeften zoals voorgeschreven geneesmiddel niet wordt gebruikt of niet op zoek naar behandeling voor de hand liggende medische problemen, kan wijzen op een depressie.

Medische kwesties

Vaak depressie kan worden gekoppeld aan een medicatie, ziekte of aandoening. Mocht depressie symptomen aanwezig zijn in een oudere volwassene, moet screening worden gedaan voor schildklier of hormonale onevenwichtigheden, voedingstekorten of uitdroging. Aandoeningen die kunnen komen op depressie omvatten hartziekten, Alzheimer, Parkinson, beroerte, kanker, diabetes of multiple sclerose. Medicijnen die depressie veroorzaken omvatten arthritis geneesmiddelen, hormonen, pijnstillers, steroiden, hoge bloeddruk medicijnen, tranquillizers en kanker drugs.

Behandeling

Indien gekoppeld aan een medische aandoening, de behandeling van de aandoening, misschien met een ander geneesmiddel, kan depressie symptomen te verlichten. Zo niet medisch veroorzaakt, kan depressie worden behandeld met therapie, en meer ernstige depressie een combinatie van antidepressieve medicatie en therapie is de meest effectieve behandeling. Lichamelijke activiteit kan nuttig zijn ook. Medicamenteuze behandeling moet zorgvuldig worden gecontroleerd door een arts als antidepressiva ernstige gezondheidsproblemen bij ouderen kan veroorzaken, en de patiënt moet in staat zijn om door te volgen op het geneesmiddel op de juiste nemen. Steungroepen kunnen ook nuttig zijn voor een oudere volwassene met een depressie. De behandeling is in potentie net zo succesvol voor oudere volwassenen als bij jongere. Echter, de prognose over het algemeen is het beter als de persoon heeft een sterk ondersteunend netwerk van vrienden en familie.