Depressie bij mannen onder de 40

Depressie bij mannen onder de 40

Depressie vaak draagt ​​daarmee het stigma dat het de toestand van een vrouw, maar in werkelijkheid is het bijna net zo vaak voor bij mannen. En hoewel mannen hebben de neiging om minder opvallende fysieke en psychische klachten dan vrouwen ervaren en hebben minder kans op professionele hulp omdat ze niet herkennen van de symptomen als ze betrekking hebben op de aandoening te zoeken, depressie is een ernstige medische realiteit dat miljoenen mannen treft onder de leeftijd van 40 jaar.

Oorzaak

Een depressieve stoornis kan vaak worden verward met "de blues", terwijl het in feite is veel ernstiger dan dat. Moderne brain-imaging technieken hebben aangetoond dat neurale circuits die verantwoordelijk is voor de regulering van de stemmingen, het denken, slaap, eetlust en gedrag uit balans in de hersenen van iemand die lijdt aan een chronische depressie en kritische stoffen in de hersenen die door zenuwcellen worden niet om te communiceren. Depressie kan het gevolg zijn genetica, cognitieve problemen, omgevingsfactoren of een combinatie van de drie. Het ontstaan ​​van depressie kan ook optreden met trauma, dood van een geliefde, financiële worstelingen, moeilijke relaties en andere stressvolle factoren.

Symptomen

Depressie treft iemands lichaam, stemming en gedachten. Omdat depressie wordt vaak beschouwd als een psychologische stoornis, veel fysieke symptomen van depressie, zoals hoofdpijn, spijsverteringsstoornissen en chronische pijn, niet herkend. Mannen, in het bijzonder, zijn zich niet bewust dat ze depressief zijn, hoewel ze ook kunnen ervaren meer psychische klachten, zoals een hardnekkig gevoel van verdriet, prikkelbaarheid, verlies van belangstelling, slapen problemen, concentratieproblemen, gevoelens van schuld en waardeloosheid, verlies van eetlust en gedachten aan zelfmoord.

Soorten

Depressie komt in vele vormen en graden, sommige ernstiger dan andere. De eerste is depressieve stoornis; deze vorm van depressie, maar het kan maar één keer voorkomen in een mensenleven, interfereert met het vermogen van een man om te presteren op het werk. Het onderbreekt ook zijn slaap- en eetgewoonten, maar ook houdt hem uit echt genieten van zijn leven.

Een minder ernstige vorm van depressie is disthymic depressieve stoornis. Deze bijzondere aandoening manifesteert zich met langer durende symptomen, hoewel ze niet zo ernstig dat ze verzwakken een man. Het kan echter, houden hem van elke goed voelt, en kan zelfs manifesteren in depressieve stoornis in sommige gevallen.

Een andere vorm van depressie is een bipolaire stoornis. Bipolaire stoornis wordt gekenmerkt als een persoon die last hebben van ernstige hoogte- en dieptepunten, stemmingen verschuiven dramatisch van manische (hoog) aan depressieve (laag), met stukken van de "normale" in tussen. Onbehandeld, kan deze aandoening leiden tot een psychotische toestand.

Een onwaarschijnlijke vorm van depressie bij mannen is postpartum depressie. Gedacht te worden van een stoornis manifesteert zich in nieuwe moeders, onderzoek is waaruit blijkt dat 14 procent van de Amerikaanse mannen zijn het ontwikkelen van een depressie tijdens de zwangerschap van hun partner of in het eerste jaar na de bevalling, het probleem stekelige wanneer baby's te bereiken van 3 tot 6 maanden oud.

Risico

Vaak gezien als de "gewone verkoudheid van de psychiatrie," depressie zal tot 20 procent van de bevolking aantasten. En terwijl vrouwen drie keer meer kans om te lijden aan de aandoening dan mannen, het percentage van de mannen die een depressie stijgt snel.

Behandeling

Mannen uiten hun bezorgdheid als het gaat om professionele hulp te zoeken voor hun toestand, uit angst dat het stigma van depressie hun leven negatief zal beïnvloeden, interfereren met hun werk en relaties. Niet alleen mannen ervaren de symptomen anders dan vrouwen, maar ze ook omgaan met die symptomen anders. En vaak gaan ze onbehandeld. De meest voorkomende behandeling voor depressie is een antidepressivum. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn dit geen verslavende drugs, en terwijl de effecten van een antidepressivum drug beginnen onmiddellijk aan het werk, soms zijn de voordelen niet gevoeld voor weken. Ook antidepressiva alleen effectief in twee derde van mensen die matige tot ernstige depressie.