Depressie Assessment Instruments

Depressie Assessment Instruments

Depressie is een relatief veel voorkomende aandoening waarbij een persoon verliest interesse in de activiteiten, zich terugtrekt van anderen, en voelt zich verdrietig, hopeloos of waardeloos. Het is belangrijk om patiënten voor depressie te beoordelen, zo ernstig depressieve mensen hebben een verhoogd risico op zelfmoord. Artsen gebruiken vaak zelf in te vullen vragenlijsten voor het diagnosticeren en behandelen van depressieve patiënten, hoewel ze ook interviewen en patiënten te observeren, als onderdeel van het proces.

Beck Depression Inventory

De Beck Depression Inventory is een self-assessment tool toegediend. De arts geeft de patiënt deze vragenlijst, die 21 vragen bevat. De patiënt kan kiezen uit een schaal van 1 tot 4 om hoe vaak hij ervaart het symptoom bij elke vraag vermeld. Deze tool is niet een diagnostisch instrument, volgens Real Depressie Help. Het wordt voornamelijk gebruikt om de ernst van de symptomen van een depressieve patiënt ervaart zodat de arts juiste behandeling kan voorschrijven bepalen.

Zung Self-Rating Depression Scale

De Zung Self-Rating Depression Scale is een self-toegediend instrument dat wordt gebruikt om symptomen van depressie bij patiënten die reeds zijn gediagnosticeerd met een depressie te beoordelen. Deze vragenlijst bestaat uit 20 vragen die de vier belangrijkste componenten van een depressie: alomtegenwoordigheid, fysiologische symptomen zoals extreme vermoeidheid, andere problemen en psychomotorische activiteiten zoals rusteloosheid of vertraagde beweging.

Cornell Scale for Depression in Dementia

De Cornell Scale for Depression in Dementia is ontworpen voor het beoordelen van depressie bij oudere mensen, vooral degenen die communicatie of cognitieve vaardigheden missen. De arts beheert deze beoordeling door het stellen van 19 vragen van de verzorger een oudere persoon had betrekking op de stemming en het gedrag van de patiënt. De arts vervolgens interviews kort de bejaarde en observeert haar. Als er verschillen zijn tussen het rapport van de verzorger en de opmerkingen van de arts, de arts volgt met de verzorger om de bron van de discrepantie te bepalen. Deze tool stelt clinici om depressie te diagnosticeren bij ouderen via observatie.