Dentala Effekter av Fosamax

Fosamax är en bisfosfonat, ett läkemedel som förhindrar förlust av benmassa, som används för att behandla osteoporos. 55 procent av människor som bor i USA 50 år eller äldre har osteoporos eller låg benmassa. Patienter som tar Fosamax kan ha käkbensproblem. Patienter med käkbens problem kan också uppleva infektion och fördröjd läkning efter tänderna dras.

Förebyggande

The National Osteoporosis Foundation citerar upprätthålla en hälsosam livsstil och bygga starka ben är den bästa förebyggande metoder vem som helst kan ansöka om att deras liv. Även om det finns behandlingar som Fosamax, det finns idag inget botemedel mot benskörhet.

Behandling

Fosamax fungerar inom patienter genom att minska aktiviteten om celler som orsakar benförlust, och samtidigt öka mängden ben. Accelererad genom menopaus, ben försvagas med åldern. Fasomax arbetar för att minska den snabba hastigheten för benförlust som inträffar efter klimakteriet.

Dental

Osteonekros i käken (ONJ) ​​vanligt förekommande med tandutdragning eller lokal infektion har rapporterats av den amerikanska Food and Drug Administration i patienter som tar bisfosfonater (Fosamax).

Varning

Den amerikanska Food and Drug Administration ger också patienter som får Fosamax terapi för att få vård av en oral kirurg om osteonekros i käken (ONJ) ​​utvecklas. Dental kirurgi kan öka svårighetsgraden av tillståndet.

Framgång

Fosamax citerar framgången av läkemedlet vid nittiosex procent av patienterna ökade eller bibehöll benmassa.