Dental Procedure Instruments

Dental Procedure Instruments

Een algemene tandarts of mondelinge gezondheid specialist voert een aantal procedures, zoals preventief, cosmetische en restauratieve tandheelkunde. Tandprocedure instrumenten specifieke functies, inclusief schoonmaak mond van een patiënt of het uitvoeren van een X-ray. Volgens de American Dental Association, tandartsen gebruikt kritische instrumenten die zacht bot of weefsel, semikritisch instrumenten die in contact kan komen met de slijmvliezen, en niet kritische instrumenten dringen, zoals bloeddruk manchetten en x-ray heads, doen de mond van een patiënt niet in te voeren.

Kritische Instruments

Tijdens een algemeen onderzoek, zal de tandarts een verkenner gebruiken om tand valleien en kuilen sonde te controleren op gaatjes. Een verscheidenheid van sondes beoordelen patiënt tandvlees en tand gezondheid. Een kroon prep bur is een speciale boor voor het vormgeven van de tanden en bereidt een tand voor kroon plaatsing. Een tandheelkundig lift is een kritische handvat en lemmet hulpmiddel de tandarts gebruikt om in te voegen en druk uit te oefenen als een tand wordt gewonnen. Speeksel uitstoters vervreemden speeksel, bloed en tandheelkundige materialen die blijven hangen in de mond tijdens een procedure.

Semi-kritische Instruments

Tandheelkundige professionals gebruik maken van niet-invasieve lab boren te glad en polish tanden. Katoen tang voeren kleine voorwerpen in en uit de mond. Mond spiegels laat de tandarts de mond vanuit verschillende invalshoeken te verkennen. De verdoving spuit kunnen leveren pijnstilling, water of lucht tot orale weefsel tijdens een procedure.

Niet-kritieke Instruments

Niet-kritische instrumenten zijn die dat niet de mond van een patiënt hoeft in te voeren of in contact komen met een beschadigde huid of slijmvliezen. Vaak zal de tandartsassistente een digitale pols manchet om de bloeddruk van een patiënt te bepalen voor een examen of een procedure. Digitale röntgenfoto heads sturen elektronische afbeeldingen van een patiënt tanden, tandvlees en kaak een computer voor analyse. De tandarts kan een stethoscoop te gebruiken voor gezamenlijke geluiden, die een kaakgewricht stoornis kunnen wijzen om te luisteren.